Montserrat Carulla, "l'àvia de la televisió"
Montserrat Carulla, "l'àvia de la televisió"
ANÀLISI

Montserrat Carulla, "l'àvia de la televisió"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Montserrat Carulla, "l'àvia de la televisió"

Ha mort Montserrat Carulla. I sense ella, el món del teatre, el cinema i la televisió queda encara una mica més ensopit.

La Carulla forma part de l'imaginari català. Una cara que ha aparegut durant dècades, més de mig segle, a la pantalla i als escenaris, fent papers que han deixat petjada. Personatges icònics que l'han fet imprescindible en l'escena del país. Una actriu estimada pel públic i pels companys de professió. Només cal veure com en parlen els actors, les actrius i els directors amb qui va treballar, que són moltíssims.

Estava considerada la degana de les actrius a Catalunya. Amb una trajectòria professional espectacular: va treballar sense parar durant més de 50 anys. S'hi va posar tard per l'època, quan ja en tenia 30, després de prendre una decisió vital: separar-se. Deixar un matrimoni que la feia ser "una dona trista" i seguir el seu instint. Li va funcionar. Ha mort als 90 anys, acotxada per la professió i pels espectadors. "L'àvia de la televisió", per a molta gent. Una actriuassa, amb totes les lletres. Generosa, sàvia, valenta i, com avui la recorda Mario Gas, "extremadament vital, fins i tot temerària".

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut