Més de 1.200 dies a la presó
Més de 1.200 dies a la presó
Més de 1.200 dies a la presó. Per Laura Rosel
Carme Forcadell sortint de la cel·la de la presó de Mas d'Enric per assistir al judici del Suprem
ANÀLISI

Més de 1.200 dies a la presó

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

De matinada, amb cares d'haver dormit poc o gens, les quatre pertinences en bosses de roba, envoltats de funcionaris i agents dels Mossos d'Esquadra. 

Així veiem els presos del procés, més de dos anys després, en les imatges que Justícia ha publicat per primer cop, coincidint amb l'estrena de la sèrie documental sobre el judici del procés de Mediapro

Són imatges de l'1 de febrer del 2019. S'hi veu Dolors Bassa i Carme Forcadell, per separat, sortint de Puig de les Basses i de Mas d'Enric. Les dones, emprenent soles el viatge cap a Madrid, on les esperaven setmanes d'ingrés en un altra cel·la, trasllats de matinada a la sala del judici i llargues sessions davant del Tribunal Suprem.

Els líders independentistes a la presó de Lledoners

El contrast entre la solitud d'elles i la companyia d'ells és, una vegada més, frapant. Ho han remarcat més d'una vegada, les dones. Ara aquestes imatges ho tonen a evidenciar. Els set homes travessen plegats el pati de Lledoners, s'esperen a la mateixa sala, parlen, es fan companyia. Uns amb posat més seriós; d'altres, com Jordi Cuixart, amb el somriure etern a la cara, encomanant optimisme i confiança. Les portes de seguretat, el control de l'accés, les empremtes dactilars i el cotxe patrulla: actors secundaris d'unes escenes fins ara inèdites i carregades de força, que donen cos i forma a una idea que sovint pot quedar desdibuixada: "la presó".

Els líders independentistes a la presó de Lledoners

Tots nou estaven encara en presó preventiva, en aquell moment. Unes setmanes després hi tornarien, ja com a condemnats, en total a 100 anys de presó.

I encara hi son. Més de 1.200 dies a la presó.

Anar al contingut