Desenes de persones a l'exterior del pub gai d'Oslo on van morir dues persones i 21 van resultar ferides (Reuters/NTB)
ANÀLISI

L'orgull està canviant de mans

Enllaç a altres textos de l'autor

Santi Villas

Director creatiu i expert en continguts de televisió

@Santivillas

Des que l'extrema dreta arremet sense complexes contra els col·lectius LGTBIQ+ i desplega la seva homofòbia, fins i tot en seu parlamentaria, tinc la sensació que l'orgull està canviant de mans. Persones que amagaven la seva LGTBI fòbia veuen que els polítics ultraconservadors, l'imposen i legislen amb orgull. Per tant, els que abans no s'atrevien a dir el que pensaven en públic, ara no nomes s'hi atreveixen sinó que fins hi tot t'ho diuen a la cara i ben orgullosos. Aquests canvis estan generant situacions terribles.

L'atemptat d'Oslo, en un bar gai on han mort dues persones i 21 han quedat ferides, s'està investigant com un atemptat terrorista islamista i no com el que és. Al Mundial de Qatar es prohibiran les banderes LGTBIQ+ per protegir el col·lectiu de possibles agressions, diuen. 

Transformar i retorçar el discurs d'aquesta manera és d'una perversió terrible. Ara bé, tampoc no cal anar a Qatar, per prohibir la bandera. Madrid tampoc la penja a l'Ajuntament, i ben orgullós que n'està, de no fer-ho, per més que se l'hi demani. Repeteixo, compte, perquè l'orgull està canviant de mans.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut