L'actriu Cristina Genebat i l'actor Julio Manrique simulen un atac de cor de la primera durant l'emissió d'una sèrie en directe …
L'actriu Cristina Genebat i l'actor Julio Manrique simulen un atac de cor de la primera durant l'emissió d'una sèrie en directe a TV3 en una acció preparada que ha esdevingut l'espot de La Marató, dedicada a les malalties cardiovasculars
ANÀLISI

L'impacte brutal de simular un atac de cor en prime time

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

És el pitjor que pot passar a una cadena de televisió: que hi hagi un tall d'emissió, una fosa en negre. Sobretot en prime time. Quan la tele s'atura inesperadament, a casa, també tot s'atura. Es fa el silenci i tothom queda parat, pendent del que passi a la pantalla.

Pocs minuts després de les deu, ahir a la nit, milers de persones van quedar parades davant la televisió, veient com la Cristina Genebat queia a terra durant el primer capítol del que suposadament era una sèrie de ficció nova a TV3: en directe i amb públic al plató.

La Cristina sortia del paper, cridava "Julio", al Julio Manrique, el seu company a la vida real i a la sèrie. Tothom al seu voltant es posava nerviós, la càmera perdia el pla, hi havia corredisses, algú demanava una ambulància, algú preguntava si era un infart... de cop el logo de TV3, que hi afegia incertesa, i anada a publicitat (que encara és pitjor, perquè és la prova que està passant alguna cosa i que ja veurem quan i com s'arregla).

Tot plegat va ser un minut i mig o dos minuts, però que llargs que es van fer! Semblava una eternitat fins que tots dos, la Cristina i el Julio, van tornar a aparèixer a la pantalla, explicant que tot havia estat una ficció, una estratègia per conscienciar que tothom pot tenir un ictus, un infart o qualsevol accident cardiovascular en qualsevol moment, que la cosa va de segons, que arriba de cop i que ho trasbalsa tot.

Chapeau! Una campanya molt arriscada. Molt. Però amb un impacte brutal. Directe a les emocions de l'espectador, que automàticament connecta amb la realitat de les malalties cardiovasculars, que són la principal causa de mort a països com el nostre, països desenvolupats.

Són un gran problema de salut pública, tant per la mortalitat com pels problemes crònics que provoquen. La hipertensió, l'angina de pit, la insuficiència cardíaca.

"Quan el cor s'atura... La Marató sempre batega". Aquest és el lema de La Marató d'aquest any. No podia ser més gràfic. La Marató batega i fa bategar el país cada any, amb una mobilització solidària única, que és un referent.

No hi ha cap altra iniciativa a tot l'estat espanyol tan potent, ni amb tanta implicació institucional i social com La Marató. Que afortunats que som, de tenir-la, de fer-la bategar cada any. Amb aquesta ja en són trenta-una i per moltes més!

Anar al contingut