L'èxit solidari de La Marató més difícil
Els presentadors de La Marató per la Covid amb el marcador final
ANÀLISI

L'èxit solidari de La Marató més difícil

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

És dilluns, 21 de desembre. L'endemà -de fet poques hores després- de l'edició més difícil de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Un programa en plena plandèmia: es va començar a gestar quan tot just sortíem de la primera onada i s'ha fet just a l'inici de la tercera.

La Marató és un regal, com a país. Fins a quarts de 3, s'havien recaptat més de 10.305.819 euros. I com sempre, i més ara que n'estem aprenent, cal parar atenció a la xifra i llegir-la bé.

Després de nou mesos seguits de pandèmia i amb la incertesa de no tenir clar si allò que s'intueix al final del túnel és la llum o un altre revolt, la solidaritat aflora. I és meravellós comprovar com milers de persones s'han abocat, un any més, a un projecte col·lectiu com aquest, i ho han fet en massa, aportant de miqueta en miqueta, quantitats modestes, petites, mitjanes, grans i generoses, fins assolir una xifra històrica: el segon millor marcador de la nit fins ara.

L'èxit solidari de La Marató més difícil
Laura Rosel amb alguns dels testimonis que han passat per La Marató (CCMA)

Totes aquestes aportacions que heu fet, que encara podeu fer, son són la millor visió de nosaltres mateixos. És això el que hem fet, com mai, aquest 2020: estendre la mà per ajudar qui ho necessita, per sostenir-nos els uns als altres i, enviar un alè d'ànim, de força per qui té la malaltia i pels qui estan treballant, incansables, per aturar-la. I tocarà seguir fent tot això. Perquè el coronavirus ens continuarà tenallant, posant a prova.

Aquest Nadal, sense anar més lluny, hem de fer tots un altre sacrifici: no veure'ns amb la família, celebrar-ho junts, però en la distància, a través de pantalles, sense moure'ns de casa. Un esforç més, que comença en cadascú de nosaltres i que acabarà tornant en forma d'onada -aquesta positiva- una onada de protecció per evitar el que alguns experts ja estan batejant com un gener explosiu.

Som capaços de recaptar més de deu milions d'èuros en un dia a través d'un programa de televisió que travessa el país de punta a punta, que mobilitza famílies, escoles, entitats i institucions. Una descàrrega de solidaritat, un esforç col·lectiu, un regal -com deia- que aquest any més que mai ens mereixem... perquè toca a tothom.

ARXIVAT A:
La MaratóCovid-19
Anar al contingut