L'exèrcit vacunant La Roja i els Olímpics. Per Laura Rosel
Els jugadors de la selecció espanyola celebrant el primer gol del partit (EFE)
ANÀLISI

L'exèrcit vacunant La Roja i els Olímpics

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El Ministeri de Sanitat ha acabat aprovant -tard i mal explicat- que els futbolistes i tot l'equip que els acompanya s'han de posar la vacuna anti-Covid per a l'Eurocopa, que comença demà divendres. El vacunen avui, juguen dilluns i tindran anticossos d'aquí a quinze dies, perquè és la de Pfizer, la que els posaran, que té dues dosis i triga un parell de setmanes a fer efecte. Per tant, els jugadors estaran immunitzats quan l'Eurocopa arribi a l'equador.

L'estratègia de vacunació que el govern espanyol ha aprovat d'acord amb el comitè d'experts que els assessora, i que les autonomies estan seguint, divideix la població per franges d'edat, en funció de si tenen malalties greus o cròniques i també de si tenen professions considerades essencials, però no preveu els futbolistes com un col·lectiu específic. Per tant, estan fora del protocol, per molt que el ministre Rodriguez Uribes hagi intentat obviar la qüestió, apel·lant a arguments eteris com aquell "ens representen" tan estrambòtic de fa dos dies. Que representin algú no és un criteri de salut.

Hauria estat molt més fàcil dir la veritat des del primer moment i admetre que es vol fer una excepció amb la selecció. Els futbolistes estaran vacunats abans que altres col·lectius, amb l'aval del govern espanyol. I no són els únics. No ha tingut tanta repercussio, però els esportistes olímpics també s'han saltat la cua de les vacunes. 

Segons ha confirmat el Comitè Olímpic Espanyol a "El matí de Catalunya Ràdio", ja hi ha 920 esportistes vacunats, és a dir, pràcticament tota la delegació que enviarà als Jocs de Tòquio. Els van començar a punxar ara fa un mes, sense aixecar la llebre. I com que estan fora del protocol, no és personal sanitari qui els punxa, sinó militars. El Ministeri de Sanitat ha encarregat a les forces armades la missió de vacunar els olímpics i -ara també- la selecció de futbol. 

L'exèrcit vacunant la "roja" i la delegació olimpíca. La resta, podeu entrar a vacunacovid.cat i esperar que us donin dia i hora... quan us toqui!

Anar al contingut