Les veus de la nova temporada de Catalunya Ràdio
Laura Rosel, Peyu, Jair Domínguez i el podcast "El segrest", destacats de la temporada que arrenca dilluns
Les veus de la nova temporada de Catalunya Ràdio
TEMPORADA 2020-2021

Les veus de la nova temporada de Catalunya Ràdio

Laura Rosel, Peyu, Jair Domínguez i el podcast "El segrest", destacats de la temporada que arrenca dilluns

TEMA:
Catalunya Ràdio
Les veus de la nova temporada de Catalunya Ràdio

LES NOVETATS, quatre noms i dos podcasts

Laura Rosel, "El matí de Catalunya Ràdio" (de 6 a 13 h)

Estem en una situació pandèmica complicada i hem de donar moltes eines en el primer tram informatiu per ajudar a entendre on som. Tindrem taules d'anàlisi i redoblem l'aposta per l'entreteniment. Hem passat una temporada dura i necessitem nous estímuls, que ens els portarà l'humor i, sobretot, la cultura. Tindrem l'Albert Pla, i em fa molta il·lusió. Tindrem Queco Novell, Carles Porta, Dolors Boatella, Xavier Sala-i-Martín, Toni de la Torre i Maria Nicolau, Peyu i Jair Domínguez, Sisa, Marina Rosell i Pau Riba, entre d'altres. Ens equivocarem, tindrem encerts, dies desastrosos, i ens tornarem a aixecar. Dilluns comença una aventura que serà fantàstica.


Peyu i Jair Domínguez, "El búnquer" (22 h, també per YouTube)

Volem que sigui un búnquer en tots els sentits, també de l'actualitat i la política. Parlarem de coses quotidianes. Des d'un celler al mig del no res, les direm de l'alçada d'un campanar amb un públic semisegrestat. Al públic que vingui no els podrem dir on gravem. Els citarem en un descampat d'Osona i, un cop allà, els requisem mòbils, els tapem els ulls, els posem dins d'una furgoneta i els descarreguem directament al búnquer. Hem enredat la professora i humorista Neus Rosell perquè ens freni. També tenim un piano i cantarà.


Carles Porta, "El segrest" (Nou podcast, a partir d'octubre)

"El segrest" és un projecte que ha costat molt perquè explica la història definitiva i de manera sòlida del segrest de Maria Àngels Feliu, la farmacèutica d'Olot. Un segrest sobre el qual hi havia moltes especulacions, i nosaltres l'expliquem amb les veus reals dels protagonistes. La Maria Àngels Feliu hi surt molt i els segrestadors i tota la gent que hi va intervenir. A més, amb so immersiu. La idea és que l'oient se senti dins del "zulo" i que se sorprengui pel so. Aquesta història no s'havia explicat mai de manera completa.


Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Montaner, "Adolescents XL" (23 h)

Farem un programa per a adolescents grandets. Estem parlant de la generació que hem viscut dues crisis. Donarem visibilitat a coses que, a vegades, els mitjans tractem de manera anecdòtica. Barrejarem periodisme, entreteniment i entrevistes a personatges coneguts. Tenim ganes de parlar amb famosos sobre temes que vagin més enllà de la seva especialitat.

 

David Ávila, "Ja m'entens" (nou podcast, a partir de l'octubre)

És el primer programa LGTBIQ+ a Catalunya Ràdio, on tothom hi és representat i on donarem veu a persones que normalment no tenen espai als mitjans. Hi haurà divulgació, hi haurà denúncia, però sobretot volem que sigui un programa molt positiu, per aprendre i també desaprendre conceptes i realitats. Abordarem setmanalment un tema en profunditat i tindrem un ull posat en l'actualitat.


Pau Guillament i Txell Bonet, "KidsXS" (dissabtes 13h)

Ens dirigim a tota la família, a pares i fills, sobretot als infants que van dels 0 als 10 anys. Els nens més grans poden seguir escoltant la ràdio al programa "Kids" d'iCat i després ja venen els "Adolescents XL". Farem tribu, farem música, anirem amb infants a l'hort, farem disfresses per Carnestoltes... volem sentir-nos nostres, com a societat, tots els infants i, per tant, també ens dirigim a persones que no tenen fills.

 

ELS CLÀSSICS, més pendents que mai de l'actualitat

Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, "L'apocalipsi" (12 h)

Seguirem fent que un dels nostres dos convidats desaparegui. Canviem l'estructura i introduïm una ruleta. L'atzar decidirà les proves, algunes continuen, com el càlcul mental, però també en tenim de noves, per exemple, relacionades amb la geografia. També tenim pensat fer una gran final entre els mestres de la llengua catalana que passin pel programa.

 

Mariola Dinarès, "Popap" (13 h)

Com sempre continuarem explicant el millor de cada xarxa. És la cinquena temporada, i aquesta vegada és el "Popap" 5G. Volem que sigui un programa més útil que mai, un programa de servei públic. Mantindrem els exàmens sobre coneixements digitals i farem una "master class" cada dimarts.

 

Òscar Fernández, "Catalunya migdia" (de 14 a 16 h)

Continuaré acompanyat de l'Empar Moliner, no me l'he pogut treure de sobre. L'actualitat ens obligarà a canviar-ho tot constantment. Eleccions americanes al novembre, eleccions catalanes en algun moment, el Barça i tot el que pugui aparèixer. L'estructura es manté i també les desconnexions territorials. I a partir de les 15 h, tertúlia, amb alguns noms nous.

 

Roger de Gràcia, "Estat de Gràcia" (de 16 a 18 h)

Seguirem fent informació, humor i entreteniment. Ara la pandèmia ja s'està acabant, els nens aniran a l'escola i esperem poder riure una mica més. Seriosament, estarem pendents de l'actualitat, tot i que, a la segona hora, volem poder fer entreteniment. I tindrem molta cuina, cinema, cultura, moda i el que calgui.


Xavi Cazorla, Ernest Codina i Joel Díaz, "APM?" (18 h)

Continuarem tenint línia directa amb Fernando Simón, tindrem una nova veu femenina, i també obrirem espais nous com "La sala VIP", on posarem contra les cordes un personatge important. També tindrem l'Isma Juárez de l'APM? a Madrid.


Jordi Costa i Sònia Gelmà, "Tot costa" (de 19 a 21 h)

Canviaran coses. Un Barça probablement sense Messi, una possible moció de censura, possibles eleccions a la vista... Malauradament, som davant d'una temporada incerta. També tindrem una Segona Divisió carregada d'equips catalans. L'opinió continuarà sent un punt fort, tindrem l'opinió de sempre, però amb encara més veus.

Kílian Sebrià, "Catalunya nit" (21 h)

Ens espera un any divertit, sí. Passem de dues hores a una, hem tallat la taronja per la meitat, però farem el doble de suc. Intentarem explicar tot el que passa i, sobretot, per què passa. Tindrem entrevistes amb els protagonistes i mantindrem seccions que funcionen, com música i tecnologia.  

Xavier Solà, "La nit dels ignorants" (de 00 a 03 h)

Avancem una hora. Un programa que passa d'avis a fills i nets. La fórmula es manté i els oients són el combustible principal. Després també tindrem temes d'actualitat i entrevistes, molt vinculades a les preocupacions dels oients. També descobrirem cada dia dues paraules en perill d'extinció.

 

 

CAP DE SETMANA, consolidat

Roger Escapa, "El suplement" (de 6 a 14 h)

El format funciona des de fa molts anys. Més enllà dels noms, ens agrada cuidar la cosa estètica. Hem renovat sintonies, hi ha espais que es consoliden, com "El comunista" de Joel Díaz, i volem continuar apostant molt pels reportatges. Una feina que ens porta molt temps, però intentarem fer-ne un cada mes. Amb ganes d'actualitat i de passar-m'ho molt bé.

 

Paula Molés, "Un restaurant caníbal a Berlín" (diumenge a les 13 h)

Els caníbals continuem amb els proveïdors habituals, Toni Massanés, Gerard Jubany o la Maria Nicolau, entre d'altres. Ens preguntarem com ha canviat el món gastronòmic després de la pandèmia.

David Clupés, "Tot gira" (de 16 a 21 h)

Serem els penúltims a entrar en escena, mantenint molts dels espais, però també incorporant noves veus, com la del Carles Fité per comentar el Sabadell. També hem fitxat el nostre Ronald Koeman.

 

LA DIRECCIÓ culmina el projecte

Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio

Aquesta temporada és la culminació del projecte de renovació de la graella, que és l'objectiu que ens vam fixar l'actual direcció quan vam arribar el gener del 2016. Hi ha un canvi de la fórmula bastant inamovible durant molts anys dels vespres, de la ràdio informativa i després esportiva nocturna, i fem una aposta valenta per trencar aquesta fórmula tradicional i per innovar.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut