Les vacunes, punt d'inflexió en la batalla contra el coronavirus
Les vacunes, punt d'inflexió en la batalla contra el coronavirus
Vacunació punt vacunació pista coberta atletisme Sabadell (ACN / Albert Segura Lorrio)
ANÀLISI

Les vacunes, punt d'inflexió en la batalla contra el coronavirus

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Avui és 1 de juliol. Fa sis mesos, just després de Cap d'Any (quan vam deixar d'estar pendents de la rave de Llinars, perquè ja no hi quedava ningú) van saltar totes les alarmes pel ritme tan baix que portaven les vacunacions. El 3 de gener no s'havia vacunat ni el 0,1% dels catalans...

Mig any després, això ha fet un tomb. El 50% dels catalans tenen la primera dosi i al 35% ja els han punxat els dos cops.

L'hivern ha estat llarg. La primavera, fins i tot, s'ha fet llarga. Però ara, amb l'estiu, el camí cap a la immunitat s'escurça. De fet, la promesa de qui va ser ministre de Sanitat, Salvador Illa -que encara manté- és que a finals d'estiu s'haurà vacunat el 70% de la població... no som lluny. Les xifres que semblaven inassolibles s'estan aconseguint: s'han arribat a posar 400.000 vacunes en una sola setmana. I des de fa unes hores, la vacunació està oberta a tota la població de més de 16 anys. Per tant, a la pràctica, desapareixen les franges d'edat que han servit per organitzar el calendari de punxades. 

Les vacunes són un punt d'inflexió en la batalla llarga i feixuga contra el coronavirus. L'eina més efectiva per guanyar terreny a una pandèmia que ha matat milers de persones i que ha deixat seqüeles físiques, emocionals i econòmiques greus, tant a nivell individual com col·lectivament. Són també una prova de foc per al sistema sanitari. Una més. Un repte logístic sense precedents que han hagut d'assumir uns professionals de la sanitat tensionats com mai. 

Infermeres i metges han respost, com sempre. S'hi han bolcat per fer-ho possible. Si heu anat a vacunar-vos segur que heu ensopegat amb algú que us indicava la cua que havíeu de fer, que us demanava la targeta sanitària, algú que us ha dit a quin box us tocava entrar i, finalment, algú que us ha punxat. I tots amb un somriure, amables, alegres i ràpids. Quina meravella, de debò! Quin recital de professionalitat i d'eficàcia. Enhorabona!
 
I ara que les vacunes arriben a tots els majors d'edat i al grup de 16 a 18, i que arriben 1 milió de dosis, i que el conseller Argimon marca el ritme ("vacuna que arriba, vacuna que es posa"), i ara que tenim les vacances d'estiu a tocar, és d'aplaudir la resposta de la gent jove, que han acudit en massa a demanar hora per vacunar-se. Fins a 100.000 persones van estar fent cua ahir a la tarda. Botellons, nits de festa... sí. I vacunes, també. 

Anar al contingut