ANÀLISI

Les Teresines sempre pendents del país

Enllaç a altres textos de l'autor

Marina Romero

Editora d'"El matí de Catalunya Ràdio" a l'estiu

@marinaromero_

Potser perquè som en plena setmana estival per excel·lència, permeteu-nos la llicència que avui arrenquem la setmana amb temes menys transcendentals. Si ahir diumenge, en algun moment, vau entrar a les xarxes, segur que vau topar amb aquest vídeo.

És el vídeo que la periodista Pilar Rahola va penjar al seu compte d'Instagram on s'hi veuen l'expresident d'Òmnium Jordi Cuixart, l'activista cultural Vicenç Altaió i la productora de cinema Isona Passola a la piscina de Cadaqués, i on s'hi barregen els crits de la Pilar recordant que "en Robert és un perill" amb els càntics d'indepèndència (no acabats de cantar bé, per cert) des de l'aigua. El vídeo, no es podia saber, ha estat objecte de tota mena de crítiques a les xarxes.

No és la primera vegada que material que penja la periodista traspassa totes les fronteres a les xarxes. Encara recordem el "Boig per tu" o el "Let it be" cantat per Laporta, Trapero, Puigdemont, Helena Garcia Melero i el doctor Bonaventura Clotet, entre molts d'altres, l'estiu del 2016.

L'any passat, també hi va haver, altra vegada, paella de la Rahola. En aquest cas amb el vicepresident, Jordi Puigneró, l'eurodiputat Toni Comín, els diputats Lluís Puig i Joan Canadell, el senador Joan Matamala o l'exdiputat Albano-Dante Fachín. Es va celebrar a la Catalunya Nord, amb 21 participants sense mascareta. Llavors les normes dictades a Catalunya limitaven les trobades a deu persones. A deu, sí.

"Tothom ha de complir les normes, i més un responsable polític", va dir llavors el conseller Argimon en seu parlamentària.

La Rahola mai deixa indiferent i presumeix de companyia. Imagino que com fem tots, molt més del que ens pensem, quan publiquem a les xarxes allò que volem de les nostres vides.

Però en la Catalunya de les xarxes socials, quan això passa, la millor reacció per entendre i riure una mica de tot plegat és anar a buscar el compte de les tres germanes solteres i jubilades predilectes del país, el de la Teresinologia. Ahir, un cop vist el vídeo de la piscina de la Rahola, deien això.

Visca l'humor i visca les Teresines, per molts anys!

Anar al contingut