El matí de Catalunya Ràdio

Les claus del hit de Shakira i Bizarrap, més enllà de Piqué

La nova sessió del productor argentí i la cantant colombiana ja té acusacions de plagi i supera els 63 milions de reproduccions a YouTube

Actualitzat

Després de tocar el cel amb Quevedo amb el popular "Quédate", Bizarrap ja compta amb un nou èxit instantani. Aquesta vegada col·labora amb Shakira, amb una cançó on plouen dards enverinats contra la seva exparella Gerard Piqué, però també contra el seu entorn més proper:

La gran novetat respecte a "Monotonía" o "Te felicito" és que ja no fa servir metàfores ni símbols sinó que directament cita el cognom de la seva exparella.

Esto es pa' que te mortifique', mastique' y trague', trague' y mastique'
Yo contigo ya no regreso, ni que me llores ni me supliquе'
Entendí que no es culpa mía quе te critiquen
Yo solo hago música, perdón que te salpique

Shakira també carrega contra la parella de l'exblaugrana, Clara Chía. La cantant presumeix de maduresa i poder adquisitiu, i no fa servir casualment el número 22 -l'edat de la nòvia de Piqué-, que evoca les celebracions dels gols que feia l'exfutbolista quan posava les mans creuades mostrant dos dits de cada mà.

Els dedicava així a Shakira perquè tots dos són nascuts el dos de febrer, el dos del dos, vaja. I posats a buscar explicacions de numerologia, la cançó dura 3 minuts amb 33, el dorsal de Piqué

Tiene nombre de persona buena
Claramente no es como suena
Tiene nombre de persona buena
Claramente

 Es igualita que tú, uh-uh-uh-uh

[...]

Yo valgo por dos de 22
Cambiaste un Ferrari por un Twingo
Cambiaste un Rolex por un Casio

Les bales disparades per Shakira van també contra la mare de Gerard Piqué, amb referència explícita al deute amb Hisenda que la portarà aviat a seure davant dels tribunals:

"Me dejaste de vecina a la suegra con la prensa en la puerta y la deuda de Hacienda"

Les inspiracions (o plagis) del hit de Shakira 

Bizarrap és el productor del moment i tot el que toca ho converteix en or. La seva aportació va més enllà de la producció, amb teclats i sintetitzadors que ja li han donat una sonoritat pròpia. De les seves més de cinquanta sessions des del seu estudi, el precedent més clar és la que va enregistrar al costat del raper porto-riqueny Residente, excantant de Calle 13. En aquell moment, la lletra enverinada anava contra el cantant de reggaeton J Balvin

I com passa habitualment amb els èxits de Shakira, ja li han sortit acusacions de plagi. És el cas de la veneçolana Briella:

S'han acabat les referències a Piqué a la música de Shakira? 

El duet amb Bizarrap podria tancar una trilogia després de "Te felicito" i "Monotonía", però probablement només són els avançaments d'un disc conceptual on el despit i el desamor planegin de fons

També hi ha incògnita sobre si inclourà al repertori dels seus propers concerts les cançons on les referències a l'excentral del Barça eren amoroses. Què passarà ara amb "Me enamoré" o "La bicicleta", on Shakira li feia aquest comentari a Carlos Vives:

"Que si a mi Piqué algún día le muestras el Tayrona, después no querrá irse pa' Barcelona"

Segur que Shakira ja ho té tot pensat. Ara caldrà esperar a la reacció de Piqué. De moment, el seu amic Ibai Llanos ja ho ha fet i en directe: 

ARXIVAT A:
CulturaMúsicaGerard Piqué
Anar al contingut