Una tria de les sèries més prometedores de l'estiu 2022, per Toni de la Torre
"House of the Dragon", a HBO Max, és una de les estrenes més esperades de l'estiu
El matí de Catalunya Ràdio

Les 10 sèries més esperades i prometedores de l'estiu

Estrenes com la segona part de l'última temporada de "Better Call Saul", "House of the Dragon" (preqüela de "Joc de Trons") o l'adaptació del còmic de Neil Gaiman "Sandman"

Actualitzat

"Better Call Saul"

Quan s'estrena? 12 de juliol

A quina plataforma? Els últims episodis a Movistar+

L'última temporada es va reprendre aquest dimarts (ja sabeu, això que fan ara d'estrenar les temporades en dos blocs) i acabarà el 15 d'agost. Ja sabeu que "Better Call Saul" és un spin-off i alhora preqüel·la de "Breaking Bad" i a l‘últim episodi totes dues sèrie s'uniran. Serà un dels grans moments de l'estiu i resoldran moltes incògnites.

Perquè hi ha personatges i trames de "Better Call Saul" que no apareixen a "Breaking Bad", i de fet, una de les tensions que treballa molt bé l'spin-off és saber què és el que passa al mig. En particular, el destí del personatge de la Kim Wexler és una de les grans incògnites. I també com encaixaran altres personatges de "Breaking Bad" que ja s'ha anunciat que apareixeran als últims episodis.

El primer d'aquesta última tanda d'episodis es va estrenar ahir a Movistar+ (més endavant arribarà a Netflix però encara no hi ha data) i ha anat per feina, resolent una de les trames principals de forma apoteòsica, així que ara queda la incògnita de què passarà amb les altres trames.

Hi ha molts caps per lligar. A banda del passat, la sèrie també està dosificant el misteri del futur de Saul Goodman / Jimmy McGill, ja que ens han ensenyat fragments de la seva vida post "Breaking Bad" que s'expliquen en paral·lel al passat.

"Better Call Saul" ha aconseguit fer d'aquest personatge, que era un secundari còmic, un grandíssim protagonista tràgic que ens ha fet xalar moltíssim aquestes sis temporades i se'l trobarà a faltar.

 

"Atlanta"

Quan s'estrena? 13 de juliol (3a temporada)

A quina plataforma? Disney+

Torna amb la sèrie d'autor de Donald Glover, en què explora què vol dir ser negre als Estats Units actualment. A través del seu protagonista, que és un noi que vol fer carrera com a mànager musical representant el seu cosí, que és raper, la sèrie fa un retrat de la vida de qualsevol afroamericà.

Aborda, per descomptat, temes com el racisme, amb episodis en què s'aparta de la història principal per explicar microhistòries dins la sèrie.

 

"Inside n.9"

Quan s'estrena? 22 de juliol (7a temporada)

A quina plataforma? Filmin

És una de les experiències més sorprenents de la televisió britànica. És una antologia amb històries que poden ser pertorbadores en una escena i ser hilarants a l'escena següent. I de vegades, totes dues coses al mateix temps, provocant un col·lapse considerable.

És una caixa de sorpreses amb entregues realment memorables i un plaer garantit pels que volen que una sèrie els agafi per on no s'ho esperen.

"Primal"

Quan s'estrena? 24 de juliol (2a temporada)

A quina plataforma? HBO Max

És una sèrie d'animació brutal, en el sentit literal del terme, perquè el protagonista és un neandertal que lluita per sobreviure en un món hostil acompanyat d'un dinosaure amb qui té una relació que passa de ser de caçador i presa per esdevenir d'amistat.

Primària, salvatge i sorprenentment emocional. La millor sèrie del geni Genndy Tartakovsky.

"Paper Girls"

Quan s'estrena? 29 de juliol

A quina plataforma? Amazon Prime

És l'estrena pels que trobin a faltar "Stranger Things". Es tracta de l'adaptació d'un còmic sobre quatre noies adolescents que als anys 80 treballen repartint diaris en bicicleta i acaben viatjant al futur. Descobriran un conflicte entre dues faccions de viatgers en el temps i coneixeran les seves versions futures, cosa que afectarà uns personatges que justament estan entrant a la vida adulta.

"Sandman"

Quan s'estrena? 5 d'agost

A quina plataforma? Netflix

Una adaptació del còmic de Neil Gaiman, que té com a protagonistes entitats que prenen forma humana. La sèrie ja havia estat a punt de ser adaptada anteriorment però per diversos motius no va progressar, fins avui.

Netflix n'ha fet una sèrie on s'explica la història de Dream, el rei dels somnis, que després d'anys en captivitat vol reconstruir el seu regne, que ha caigut en decadència. Al repartiment hi trobareu Tom Sturridge de "The Hollow Crown" i dos ex "Joc de Trons" com Gwendoline Christie i Charles Dance.

"Five days at memorial"

Quan s'estrena? 12 d'agost

A quina plataforma? Apple TV+

Sèrie basada en fets reals ambientada durant l'huracà Katrina l'any 2005. Concretament a l'hospital Memorial Medical Center, que es va quedar sense electricitat i d'on no es va poder sortir durant cinc dies.

Pacients i personal mèdic hi van quedar tancats i, quan finalment van poder sortir, es va descobrir que s'havien dut a terme una sèrie d'eutanàsies molt discutibles que van ser molt polèmiques. Aquesta minisèrie, molt ben documentada, explica què va passar.

"House of the Dragon"

Quan s'estrena? 22 d'agost

A quina plataforma? HBO Max

El primer spin-off de "Joc de Trons" que està situat molts anys abans de la sèrie original i té com a protagonistes els Targaryen. El tema central de l'spin-off és l'accés de la dona al poder, ja que es basa en un conflicte de successió en el que el rei Viserys nomena la seva filla Rhaenyra com a successora.

Per tant, ha de ser la primera reina regnant del món de Ponent, i això no agrada gens a gran part de les cases del regne que donen suport a Aegon II, fill del rei amb la seva segona esposa. Quan arriba el moment esclata una guerra civil que té tots els ingredients de "Joc de Trons": lluites pel poder, personatges ambiciosos i, a més, en aquest cas, molts més dracs.

"Lost Ollie"

Quan s'estrena? 24 d'agost

A quina plataforma? Netflix

És una sèrie d'animació que no està dirigida al públic infantil, encara que ho sembli pel punt de partida: explica la història d'una joguina que he perdut el seu nen i l'intenta trobar. Amb un to molt diferent de "Toy Story", vol parlar del lligam que establim durant la infantesa amb objectes inanimats.

Té al darrere a Shannon Tindle, coneguda per la seva feina a l'estudi Laika. Va ser guionista de Kubo i les cordes màgiques i dissenyadora de personatges de Coraline.

Una tria de les sèries més prometedores de l'estiu 2022, per Toni de la Torre
"Lost Ollie" s'estrena a Netflix

"Andor"

Quan s'estrena? 31 d'agost

A quina plataforma? Disney+

Escapisme Star Wars per rematar l'estiu amb una nova sèrie, "Andor", que està situada uns anys abans de la pel·lícula "Rogue One" i que explica com es forma l'Aliança Rebel en oposició a l'Imperi. Un dels personatges que s'unirà a la rebel·lio és un lladre cínic anomenat Cassian Andor i que interpreta Diego Luna.

Entre l'equip de guionistes destaca Beau Willimon, principal responsable de la "House of Cards" nord-americana que entra al món Star Wars.

I ja ho comentarem al setembre, però el dia 2 s'estrena la sèrie d'"El Senyor dels Anells" a Amazon, que es dirà "The Rings of Power".

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut