Cartell promocional de la sisena temporada de la sèrie "Better call Saul"
EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO

Un dels errors més flagrants de la història dels Emmy

"Succession" i "Ted Lasso" guanyen als premis més prestigiosos de la televisió als Estats Units, i "The White Lotus" arrasa

Actualitzat

Hi ha edicions dels Emmy que es defineixen pels seus guanyadors. I altres que es defineixen pels seus perdedors. Parlarem molt de "Succession", que ha tornat a guanyar, merescudament, el premi a millor drama, i que ha tingut un dels moments més incòmodes de la nit quan el creador Jesse Armstrong ha aprofitat per llançar un dard contra la monarquia britànica que ningú esperava.


Hi havia qui s'estava mirant els peus. I també parlarem de Zendaya, que ha fet història sent l'actriu més jove a guanyar dos Emmys.

 

Robatori flagrant

Però del que hauríem d'estar parlant és del robatori que aquesta nit han perpetrat contra "Better call Saul", un dels més flagrants de la història dels Emmy, i mira que la llista d'injustícies és llarga.

Hauríeu d'haver vist la cara que m'ha quedat quan Bob Odenkirk ha perdut a la categoria de millor actor a favor de Lee Jung-jae, el protagonista d'"El joc del calamar", repeteixo, el protagonista d'"El joc del calamar", que no és precisament una sèrie que destaqui per les seves interpretacions.

L'era amb més estrenes

Que s'ignori d'aquesta manera el talent d'un actor que ha interpretat tres versions del mateix personatge amb una precisió mil·limètrica només pot voler dir que en l'era en què s'estrenen més sèries de la història, fins i tot els votants dels Emmy no arriben a mirar-les totes. I n'hi ha, com "Better call Saul", que ho tenen molt difícil per obtenir un Emmy a menys que hi hagi una pressió molt forta al voltant de la sèrie que faci que els votants considerin que l'hagin de mirar tant sí com no.

El sistema de votació actual dels Emmy, que es va canviar fa uns anys, garanteix que els premis representin els gustos majoritaris, però també permet badades com aquesta que són incomprensibles. Va, votants dels Emmy, mireu "Better call Saul", feu-me el favor!

Anar al contingut