Paula Badosa en una imatge d'arxiu (Europa Press)
Paula Badosa en una imatge d'arxiu (Europa Press)
ANÀLISI

L'error de Paula Badosa amb el català no justifica el linxament

Enllaç a altres textos de l'autor

Marina Romero

Editora d'"El matí de Catalunya Ràdio" a l'estiu

@marinaromero_
Actualitzat

Paula Badosa Gibert. Amb només 24 anys és la quarta millor jugadora del món en el rànquing WTA. Va néixer a Manhattan, a Nova York, però quan tenia 7 anys la seva família es va traslladar a Begur. Aquí va començar a jugar a tenis. Dimecres, Badosa, en una entrevista, deia això del català.

 

Que la Paula Badosa no sàpiga que el català és una llengua ens diu moltes coses. Moltes. Des de San José, des dels Estats Units, quan la Paula es despertava a quarts de 6 de la tarda hora nostra, es va adonar de l'error que havia comès i als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" ho justificava així:  

 

Paula Badosa no va estar encertada. Es va equivocar i res justifica aquest error. Tot i que s'agraeix que en veure el rebombori generat no s'amagui i vulgui sortir a donar explicacions. No tothom fa aquest pas. Però que s'hagi equivocat, i hagi comès aquest error, que no és un lapsus ni un malentès, no justifica el linxament que la tenista ha patit en les últimes hores, amb totes les barbaritats que li han arribat a dir.

Es poden fer molts esforços per protegir jurídicament la nostra llengua, però si els catalans que tenim triomfant arreu del món no se'n senten ambaixadors, i no són els primers a presumir de la llengua del país, no hi haurà campanya possible que ajudi a protegir-la. Tant de bo, aquest error, serveixi a la Paula per, algun dia, agafar els micròfons de tot el món, ella que els té, i explicar que a casa seva es parla una llengua que és única i tant de bo ho arribi a fer amb tot l'orgull del món.

Anar al contingut