Laura Rosel: "Basté i Terribas m'han recomanat passar-m'ho bé"
El matí de Catalunya Ràdio

Laura Rosel: "Els periodistes hem de fiscalitzar el poder"

Laura Rosel assumeix demà una aventura "fantàstica", la direcció d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Pau Bartrolí Claramunt Actualitzat
TEMA:
Catalunya Ràdio

Falten 24 hores per al teu debut. Tens clar què és el primer que diràs?
(Riu). "Bon dia!". Saludaré l'audiència, que no és poca cosa. La gent que escolta la ràdio a les 6 del matí s'ho mereix tot i es mereix el millor dels bons dies.

Has decidit la frase d'arrencada?
A la frase d'arrencada se li dona molta importància, però no em vull posar pressió amb això. Ho estem acabant de decidir, però volem que sigui una salutació que s'acosti a la gent, sincera, directa.

Com serà la primera part del programa?
Hi haurà un tram informatiu que arribarà entre les 10.00 i les 11.00. De totes maneres, els blocs entre hores i continguts no han de ser compartiments estancs, sinó que s'han de poder comunicar de forma natural. El programa és tot un bloc. La primera part estarà dedicada a l'actualitat, i la segona serà més magazín, entreteniment. La frontera se situarà entre les 10.00 i les 11.00.

 

Hi haurà tertúlia d'actualitat?
Farem una taula d'anàlisi des de les 9.00 fins a les 11.00, en què no vull que passem els minuts només escoltant els analistes. Tot el que passi ho hem de recollir: connexions, entrevistes, el que facin altres mitjans... Tothom que vulgui saber què passa al món ho trobarà a "El matí de Catalunya Ràdio".

Quines temàtiques vols tractar?
L'actualitat mana i manarà, i és la que ens dirà quin tipus de programa podem fer. Ens haurem d'adaptar i haurem de tenir la màxima agilitat per reaccionar i per ser on calgui. També haurem d'estar pendents de l'escenari polític d'aquest país, de les resolucions judicials, de la pandèmia... i, sobretot, respirar. La gent necessita nous estímuls, riure, somiar, que la distreguin. Per tant, també farem humor, parlarem d'economia, de sèries, televisió, història... Hem de respirar tots plegats.

 

Amb quins seccionistes comptaràs?
Albert Pla, Queco Novell, Jair Domínguez, Santi Villas, Dolors Boatella, Peyu, Xavier Sala-i-Martín, Carles Porta, Toni de la Torre i Anna Guitart, entre d'altres.

Tertúlies, entrevistes, reportatges... Quin gènere t'agrada més?
M'agraden molt les entrevistes, sobretot a persones que no es creguin que mereixen ser entrevistades. És a dir, que tenen moltes coses a explicar, però que són molt humils.

Hi ha algun convidat tancat que ens puguis avançar?
Ens els guardem, així ho anireu descobrint.

A qui tens ganes d'entrevistar?
A tothom qui tingui coses per explicar, per aportar, per fer-nos millors i per ajudar-nos a tenir criteri i entendre on som. Tothom qui pugui ser un referent i tothom a qui hàgim de passar comptes. Els periodistes hem de fiscalitzar el poder i, quan ens visitin polítics, hauran de retre comptes.

 

Hauràs de matinar. Et preocupa?
No, perquè ja ho he fet altres vegades. Tinc assumit que seré una persona amb son i que tindré son cada dia. Adaptaré els horaris.

L'encàrrec de dirigir "El matí'" et va arribar al juliol. El va anunciar el director de l'emissora, Saül Gordillo, el dia 28. Has tingut temps de preparar-te en un mes?
No hauria tingut mai prou temps per preparar un programa així, perquè no acabes mai de tenir-ho tot a punt. Ha estat tot molt just, no ho negarem, però ha de ser un programa viu, ha d'evolucionar dia a dia i l'anirem ajustant i adaptant.

Has parlat amb algun dels teus predecessors?
He parlat amb dues persones que són els meus dos referents en periodisme i ràdio, que són Mònica Terribas i Jordi Basté. Els dos coincideixen: em recomanen aprofitar l'oportunitat, confiar molt en l'equip i passar-m'ho bé.

 

Et preocupen les comparacions?
No, sempre n'hi haurà, igual que crítiques. Mai podrem agradar a tothom. Hem d'aprendre'n i acceptar que existeixen.

Com dormiràs avui?
Malament. Seguríssim. Demà no s'acaba el món, demà comencem una aventura que serà fantàstica i que espero que duri molt de temps. Ens equivocarem, tindrem encerts, dies desastrosos... i ens tornarem a aixecar i tornarem a ser aquí.

ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut