Laporta tanca de matinada l'aval per ser president del Barça
L'empresa energètica Audax és la clau de volta de l'acord per a l'aval
El matí de Catalunya Ràdio

Laporta tanca de matinada l'aval per ser president del Barça

Actualitzat
A dos quarts de tres d'aquesta matinada Joan Laporta i els seus directius cantaven a ple pulmó l'himne del Barça, tan fort que fins i tot es podia sentir des del carrer. Era la manera d'alliberar la tensió i celebrar amb eufòria que finalment tenien l'aval de més de 124 milions d'euros que permetrà que avui a les sis de la tarda Laporta prengui possessió del càrrec de president del Barça.

La nit ha estat llarga a la notaria de l'avinguda Diagonal, a Barcelona, on Laporta i el seu equip enllestien els complicats tràmits per tancar l'aval més gran que mai una directiva del Barça ha hagut de presentar.

Més de sis hores de reunions, trucades, enviament i recepció de documentació amb repartidors de pizza que anaven anant i venint, per acabar pels volts de les dues amb una mateixa frase que sortia de la boca de tots els presents a la notaria: avui Laporta serà president del Barça.

Falta encara avui el tràmit que la Lliga validi l'aval, un fet que s'espera que passi durant el matí i que serà l'últim capítol d'un procés molt complex que s'explica per l'enorme dimensió econòmica de l'aval en una època d'incertesa on els bancs demanen més garanties que mai.

Finalment, l'empresa energètica Audax és la clau de volta de tot plegat. Més de la meitat de l'aval va a càrrec del president d'aquesta companyia, José Elías, que tindrà en el seu vicepresident Eduard Romeu l'home d'Audax dins d'una directiva formada per 19 homes i una dona.

Per cert, aquest aval té data de caducitat: el 30 de novembre. A partir d'aquesta data s'espera un pressupost actualitzat del club, més baix que l'actual per la pandèmia, fet que també rebaixarà la quantitat a avalar. Veurem si aleshores també caldrà passar la nit en una notaria demanant pizzes i acabar cantant l'himne del Barça de matinada.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut