L'accident mortal de l'inflable de Caldes, des de tots els angles, a "El matí de Catalunya Ràdio"

"El matí" parla amb Jaume Matas, propietari del restaurant de Caldes de Malavella: "No és cap problema del vent ni de l'ancoratge de l'inflable." També, amb Salvador Balliu, alcalde de la localitat de la Selva: "A l'Ajuntament no ha arribat cap sol·licitud per instal·lar-lo." I, finalment, la visió d'un expert en aquest tipus d'atracció, l'enginyer Esteve Costajussà: "No n'he vist explotar mai cap."
Bombers plegant l'inflable

El castell inflable era nou i feia dues o tres setmanes que estava en funcionament

El propietari del restaurant de Caldes de Malavella, a la Selva, on ahir hi va haver l'accident de l'inflable en què va morir una nena de 6 anys, Jaume Matas, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que no s'explica l'accident, i assegura que l'estructura no estava mal ancorada.

"És que no es pot entendre, és un castell que fa 4x5 metres, no és un monstre de castell, és petit, com els que hi ha gent que tenen a casa; no feia vent, aquest no és el problema i tampoc crec que ho sigui l'ancoratge"

Matas també ha explicat que l'inflable pertanyia a un proveïdor que ja havia treballat amb ells en altres ocasions i que és qui el va instal·lar, juntament amb gent del restaurant. El castell, segons el propietari del restaurant, només quedava instal·lat els caps de setmana.

A "El matí de Catalunya Ràdio", Mònica Terribas ha parlat prèviament amb l'alcalde de Caldes de Malavella. Salvador Balliu explica que l'Ajuntament no havia rebut cap comunicació de petició dels permisos necessaris per a l'inflable que ha causat l'accident mortal a la localitat.

"Aquest castell és nou, feia 3 setmanes que el muntaven. Té tots els permisos d'homologació, però a l'Ajuntament no havien entrat cap sol·licitud per instal·lar-lo. Nosaltres demanem l'informe d'un enginyer que avui encara no tenim"

L'Esteve Costajussà, enginyer industrial expert en atraccions de fira, confirma també a "El matí" que, per instal·lar un castell inflable d'aquest tipus, es necessita una llicència que demostri que compleix amb la normativa de seguretat i administrativa. Costajussà explica que és molt difícil que un inflable exploti, "perquè l'aire no va a pressió".

"No n'he vist explotar mai cap, la pressió interior de l'aire és com la d'un matalàs; de vegades, volen amb el vent i actuen com si fos la vela d'un vaixell; en cas que algú el punxés amb algun objecte, l'inflable es desinflaria de mica en mica, per tant, probablement és un problema d'ancoratge"

Des del Tribunal Superior de Justícia expliquen que el jutge del cas encara no ha rebut l'atestat dels fets per part dels Mossos d'Esquadra.

ÀUDIOS RELACIONATS