La victòria de Laura Borràs marca el perfil que tindrà JxCat
La victòria de Laura Borràs marca el perfil que tindrà JxCat
ANÀLISI

La victòria de Laura Borràs marca el perfil que tindrà JxCat

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
La victòria de Laura Borràs marca el perfil que tindrà JxCat
Laura Borràs serà la candidata de Junts per Catalunya a les eleccions

D'aquí a dos mesos hi haurà eleccions al Parlament i la foto de família dels candidats a presidir la Generalitat ja té pràcticament totes les cares definides.

Laura Borràs serà la candidata de Junts per Catalunya. S'ha imposat a les primàries internes amb un suport aclaparador: per sobre del 75%. Amb Pere Aragonès confirmat des de fa uns dies com a número 1 d'ERC, i a falta de saber qui serà el cap de llista de la CUP, aquest és el primer cop que una dona opta a la presidència de la Generalitat pel bloc independentista.

Més enllà de la qüestió de gènere, que no és menor, la victòria de Laura Borràs defineix molt clarament el perfil que tindrà el partit de Carles Puigdemont de cara a la cita amb les urnes del 14 de febrer i a la governabilitat de l'endemà. Borràs fa seva la bandera del mandat de l'1 d'Octubre, aposta per la confrontació amb l'Estat i treu rellevància a l'objectiu d'eixamplar el suport social a l'independentisme. La unilateralitat no la fa arronsar, ni tampoc el cos a cos -últimament ferotge- amb Esquerra a Madrid. Amb l'aposta per Laura Borràs, la militància de Junts allunya encara més el nou projecte del PDeCAT originari. S'aparca la via pragmàtica del corrent que liderava el conseller Calvet, amb tot el que això implica en la connexió amb la vella guàrdia procedent de Convergència, i es reforça el pes de perfils com Borràs o el mateix president Torra, amb trajectòries al marge de la política activa fins a l'1 d'Octubre i sovint contra corrent -també- entre els seus.

Tots, els uns i els altres, sota el paraigua de Carles Puigdemont -en silenci autoimposat mentre ha durat el procés intern-, que ara haurà de definir quin paper jugarà, tant a les llistes com durant la campanya i -sobretot- després, en la nova legislatura.

Anar al contingut