Una clienta ensenya el passaport Covid a la cambrera
El certificat l'emeten les autoritats sanitàries i l'han de validar els responsables dels establiments on s'exigeix (iStock)
ANÀLISI

La nostra llibertat té un límit

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Albert Segura

Sotsdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@albertsegura_
Actualitzat

Abrigueu-vos i, sobretot, abans de sortir de casa no us oblideu del passaport Covid. Perquè des d'avui als antivacunes se'ls farà la vida una mica més difícil, abans no la facin ells impossible a la resta. La pandèmia remunta i aquest Nadal de la recuperació no hi serem tots, a taula. No només hi tornarà a faltar l'avi, mort de coronavirus, també el meu cunyat, que es nega a vacunar-se i amb qui no penso compartir dinar. No és pas terraplanista, ni seguidor de Miguel Bosé, però el cas és que ni el convencen ni l'espanten les estadístiques dels hospitals, tenir quatre vegades més probabilitats d'acabar ingressat greu a l'UCI, pel cap baix. I no està sol, són el 16%, els catalans que s'haurien d'haver vacunat i que ja no poden entrar a bars, restaurants, gimnasos i discoteques.

S'ha acabat el temps de fer-li pedagogia i de suportar els dilemes ètics contra l'evidència científica de 7.800 milions de dosis administrades, 7.800 milions de vacunes, el 43% de la població mundial. Del cunyat que es pensa que en sap més que els científics, que s'inventa conxorxes farmacèutiques per dominar-nos o les dues coses alhora. Ara bé, això sí, quan es posa malalt sí que hi confia, en la medicina. És el mateix que fa vint anys reivindicava el seu dret a seguir fumant, fins i tot a l'avió i a l'oficina.

Cadascú és lliure de fer amb el seu cos el que vulgui, faltaria més, però és de P3 de convivència que la nostra llibertat té un límit, que és la dels altres, i que el dret d'una persona a no vacunar-se mai serà superior al dret a la vida i el dret a la salut de la resta. I amb la seva conspiranoia destrueix les llibertats que tant diu reivindicar. Les llibertats de la resta, dels que sí que hem tingut sentit cívic.

Millor això que tornar al confinament. Més val haver d'ensenyar el passaport per sortir de casa que no pas que ens tornin a tancar a tots a casa per no haver ensenyat el passaport.

Anar al contingut