Gerard Piqué, acompanyat de Gerard Romero i Ibai Llanos, a la final de la Kings League al Camp Nou
Gerard Piqué, acompanyat de Gerard Romero i Ibai Llanos, a la final de la Kings League al Camp Nou
ANÀLISI

La Kings League, més enllà de l'esport i l'entreteniment

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Al Camp Nou, 92.500 persones. I 2 milions d'espectadors a internet, enganxats al telèfon mòbil, la tauleta o l'ordinador. Per volum, la final de la Kings League és història del futbol i història de l'espectacle. Però també per impacte. Segurament la Kings League és alguna cosa més que encara no som capaços de copsar, perquè és tan nou i tan gros que se'ns escapa. Estem assistint a una revolució, per molt que la majoria no hi entenguem ni un borrall.

L'invent de Gerard Piqué és una barreja de futbol i d'espectacle com no s'havia vist abans. D'espectacle ja n'hi havia, al futbol (al futbol tradicional, n'haurem de dir ara). Cada setmana, milions de persones segueixen els partits de lliga, com les competicions europees o, cada quatre anys, el Mundial. El futbol té alguna cosa de tribal, de sectari i de cultural.

Però la Kings League és una altra cosa: és un espectacle a un altre nivell i no és comparable a res que coneguem, perquè és genuïnament nou. La Kings League rebenta les regles del futbol com a esport i com a espectacle.

Un llenguatge radicalment nou... Això sí, amb els mateixos vicis de sempre: la final de la Kings League és cosa d'homes i és exclusivament en castellà. Una altra oportunitat perduda per incorporar-hi el català i per incorporar-hi les dones d'entrada, sense que hagi de ser un altre terreny a conquerir.  

En tot cas, l'invent de Piqué representa un codi nou en el món de l'esport i de l'entreteniment, que connecta directament amb el públic dels videojocs, amb els tiktokers, influencers i streamers. L'error és veure'ls com una bossa de públic residual. No són 4 o 5 adolescents tancats a l'habitació. Són més de 2 milions de persones generant una onada gegant al voltant del futbol.

Però un futbol diferent, on ja no es tracta només de fer entrar la pilota a la porteria rival. Les normes canvien cada minut. Pot passar de tot. Els jugadors poden arribar al camp en helicòpter i es pot xiular un penal des de la banqueta. I de passada, el Barça pot fer caixa (2 milions i mig d'euros).

Al novembre, quan es va retirar, Gerard Piqué va anunciar que tornaria, però ningú va sospitar que ho faria desafiant les regles del futbol tal com el coneixíem fins ara.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut