Macarena Olona, candidata de VOX a Andalusia (EFE)
ANÀLISI

La hipocresia de PP i PSOE amb VOX

Una altra vegada una campanya electoral gira al voltant de Vox. Ningú no discuteix la victòria del PP a Andalusia i el que es debat és com evitar que la ultradreta es coli en un altre govern, normalitzant des de les institucions el llenguatge masclista i xenòfob. Tant els populars com els socialistes actuen amb una tremenda hipocresia en aquest assumpte.

Feijóo demanava al PSOE una ajuda perquè Moreno Bonilla sigui president sense els vots de Vox, i el PSOE li recorda que no va tenir tantes objeccions amb la ultradreta quan va acceptar el seu suport per desbancar Susana Díaz, guanyadora de les anteriors eleccions. Certament, sembla com si el PP estigués preparant el relat que entra al Govern andalús amb Vox perquè la resta de forces l'hi empeny, ja que no li donen cap altra alternativa.
 

En realitat, cap dels dos grans partits no es pren seriosament el que la ultradreta nacionalista representa per a la democràcia. No es tracta ja de cordons sanitaris, sinó d'aplicar en cada cas el que dicta la consciència i els valors de cada partit. Si els preocupa de debò que Vox entri al Govern, facin el que sigui necessari per evitar-ho. Si no, no cal que alertin els ciutadans amb la cantarella que ve el llop. En definitiva, es tracta de ser d'utilitat per als ciutadans, al govern o des de l'oposició. Potser així aconseguirien millors resultats electorals.

ARXIVAT A:
AndalusiaVox
Anar al contingut