La carta on Amnistia Internacional assegura que farà d'observadora en el judici als polítics independentistes

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, l'organització internacional ha fet arribar una carta a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Lledoners
Actualitzat
La carta on Amnistia Internacional assegura que farà d'observadora en el judici als polítics independentistes

La carta on Amnistia Internacional assegura que farà d'observadora en el judici als polítics independentistes

Firmada pel president d'Amnistia Internacional a Europa, l'organització expressa el seu suport i solidaritat i els informa que faran d'observadors del seu judici per garantir que sigui just. Aquesta és la carta, traduïda al català, a què ha tingut accés "El matí de Catalunya Ràdio":

 

Benvolguts Sr. Sànchez i Sr. Cuixart,

En nom d'Amnistia Internacional -que treballa imparcialment des del 1961 en defensa dels drets humans en 150 països del món- voldríem expressar el nostre suport i solidaritat en relació amb la situació injusta que vosaltres i les vostres famílies viviu en aquests moments. Estem profundament preocupats perquè ha passat més d'un any des de la vostra detenció i a hores d'ara encara continueu empresonats. Considerem que aquesta és una situació injustificable que hem denunciat internacionalment i que continuarem denunciant fins que sigueu alliberats i se us retirin els càrrecs de rebel·lió i sedició.

En les nostres declaracions públiques també hem manifestat que si les autoritats espanyoles consideren que hi ha prou fonament per presentar càrrecs per haver impedit a la policia de dur a terme les seves legítimes funcions, això podria plantejar-se als tribunals com un cas de desordre públic, però que en cap cas justificaria un any de presó preventiva, ni tampoc les acusacions de rebel·lió i sedició a què feu front.

Com sabeu, dos dies després de la vostra detenció, Amnistia Internacional va instar les autoritats espanyoles a retirar-vos els càrrecs de sedició i a acabar immediatament amb les vostres detencions preventives. Considerem que l'empresonament sense fiança -previ al judici- és una mesura excessiva i desproporcionada que viola els vostres drets a la llibertat d'expressió i de manifestació pacífica. Com vam fer en aquell moment, destaquem que aquests drets a la llibertat d'expressió i de manifestació pacífica incorporen la llibertat d'individus i organitzacions civils a expressar les seves opinions sobre un referèndum d'independència en qualsevol moment, ja sigui de forma individual o col·lectiva, incloent-hi també el context d'assemblees públiques.

Les vistes orals del judici començaran en els pròxims mesos i supervisarem que s'hi compleixin les garanties d'un procés just.

La nostra organització, especialment des de les seus de Barcelona, Madrid i Londres, mantindrà les accions compromeses, que confiem que puguin tenir un impacte positiu en la resolució dels vostres casos. Us volem transmetre, a vosaltres i a les vostres famílies, el convenciment que la vostra llibertat es veurà garantida al més aviat possible.  Esperem retrobar-vos ben aviat.

Signada pel director de campanya d'Amnistia Internacional Europa (Fotis Filippou), el director d'Amnistia Internacional Espanya (Esteban Beltrán) i la coordinadora d'Amnistia Internacional Catalunya (Adriana Ribas)

 

NOTÍCIES RELACIONADES