Juntes, diverses i rebels
Juntes, diverses i rebels
ANÀLISI

Juntes, diverses i rebels

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat
Juntes, diverses i rebels. Per Laura Rosel
L'última manifestació del 8M (ACN/Mique Codolar)

Dilluns 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Aquest és un extracte del Manifest 8M de la Vaga Feminista, que es titula "Juntes, diverses i rebels som imparables. Sempre feministes".

Aquest any, la COVID no ens permetrà visibilitzar-nos juntes i multitudinàries, però no renunciarem a prendre els carrers, no tindrem por. Semiconfinades, però mai callades. Hereves de les vagues feministes que ens han dut a somiar un món nou.

La pandèmia, a més de la crisi sanitària, ha intensificat una situació crítica i estructural, que afecta de manera desigual les dones. També ha posat de manifest l'escassa protecció social d'un sistema de cures i sostenibilitat de la vida desvaloritzat a tots els nivells. Aquest sistema és sostingut de forma majoritària per les dones.

A les desigualtats ja existents en el mercat laboral, cal afegir l'impacte en els drets laborals, socials i civils amb un gran nombre de dones que es veuen afectades per l'atur o en situacions d'ERTO. Aquestes situacions de precarietat no han anat acompanyades per polítiques públiques.

Denunciem la pèrdua de la sobirania social, política i econòmica, juntament amb l'entramat dels poders fàctics i la falsa il·lusió que vivim en una democràcia de creixement il·limitat que respecta els drets humans, però que a l'ombra destrueix les bases materials que ens permeten viure dignament

Denunciem la greu emergència habitacional, amb l'increment en el nombre de famílies amb dificultats per pagar l'habitatge i amb un augment desorbitat de desnonaments. Exigim polítiques públiques d'habitatge ambicioses i estructurals.

Denunciem el conjunt de les violències masclistes, que ens afecta a totes i encara més a les migrades, a les racialitzades i a les treballadores de la llar i de les cures, així com a les dones que viuen al carrer.

Denunciem la LGTBIfòbia social, institucional i laboral.

Exigim que el sistema judicial incorpori els estàndards internacionals que són garantia per prevenir, investigar, sancionar i reparar les violències masclistes.

Denunciem la militarització en els espai públics. Denunciem l'augment del pressupost destinat al Ministeri de Defensa i exigim que el pressupost militar es destini a necessitats socials.

Diem NO a la LLEI MORDASSA i exigim l'arxivament de tots els processos judicials oberts durant les mobilitzacions feministes de les vagues anteriors.

Exigim ser protagonistes de la nostra salut. Volem un tractament de la salut de les dones amb perspectiva integral. Les dones hem de ser reconegudes com a subjectes. Volem decidir ser mares o no ser-ho i, per això, continuem lluitant per garantir el dret a l'avortament segur, lliure i gratuït, dins la xarxa pública de salut, a Catalunya.

Ens declarem comunitats d'acció i de resistència feminista i celebrem les nostres aliances per la vida. Ens rebel·lem des de les nostres diversitats.

Anar al contingut