Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El matí de Catalunya Ràdio

Josep Maria Estela: "Només Trapero pot dir si ha rebut un tracte just o no"

El nou comissari en cap dels Mossos revela que quan el conseller li va oferir el càrrec, ell li va posar altres noms sobre la taula

Enllaç a altres textos de l'autor

Marina Romero

Redactora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@marinaromero_
Actualitzat

"Una nova etapa requereix nous lideratges". Aquest és l'argument que fins ara ha donat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per justificar la remodelació que ha dut a terme dins la cúpula dels Mossos d'Esquadra. El nou comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, ha concedit la primera entrevista després de ser designat, ara fa un mes, a "El matí de Catalunya Ràdio".

Estela va posar damunt la taula altres noms per ocupar el càrrec

El 20 de desembre, després de la destitució del major Josep Lluís Trapero, Josep Maria Estela va ser designat nou cap dels Mossos. Quan el conseller d'Interior li va traslladar la proposta d'encapçalar el cos, Estela ha explicat que va posar damunt la taula del conseller d'Interior el nom d'altres comandaments que podien dirigir el cos.

 

La polèmica pel relleu a la cúpula i els canvis dins del cos

El nou cap dels Mossos no entén que l'oposició defensi que s'ha fet una purga dins del cos, perquè diu que durant els últims anys hi ha hagut molts canvis i s'han fet dins de la normalitat. Estela considera que "els canvis són bons perquè generen noves dinàmiques de treball", però reconeix que tenir 5 caps en 4 anys no és el més correcte.

El futur de Trapero

Sobre la destitució de Trapero, Estela ha recordat que ell no hi ha tingut res a veure perquè la va dictar el Departament d'Interior i ho relaciona  "amb el nou projecte que el cos té sobre la taula, i que passa per un relleu generacional, noves dinàmiques internes de treball i una feminització del cos".

Preguntat per quan va parlar amb Trapero, Estela ha reconegut que ho va fer el dia que va ser designat comissari en cap, s'hi va posar en contacte la mateixa tarda per comunicar-li que estava a la seva disposició per tot allò que pogués necessitar. Més tard, tots dos van coincidir al Compex d'Egara, on van poder parlar amb tranquil·litat.

Quan se li demana si Trapero ha tingut el respecte que mereixia, Estela diu que això només ho pot respondre el major, de qui, assegura, ha après molt.

Villarejo i els atemptats del 17A

Preguntat sobre les declaracions de l'excomissari Villarejo a l'Audiència Nacional, que va relacionar els atemptats del 17A amb el CNI, el cap dels Mossos diu que "no hi ha cap prova objectiva que avali les teories de l'excomissari"; tot i això, ha apuntat que aquestes declaracions "mereixen algun tipus de resposta des de l'àmbit institucional i polític".

Ordre públic i pilotes de foam

En aquests moments, una comissió de treball analitza quin model d'ordre públic han de tenir els Mossos. Estela assegura que respectaran allò que digui el Parlament, perquè entén que "la policia d'un país ha de ser allò que la societat decideixi que sigui". El cap dels Mossos deixa clar que les decisions de la cambra seran vinculants.

 

Desnonaments

Pel que fa a la presència dels antiavalots als desnonaments, Estela ha subratllat que "els Mossos no desnonen famílies", sinó que els toca complir odres judicials, més enllà del que dictin les polítiques públiques.

 

La cibercomissaria

El nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra ha avançat que crearan una cibercomissaria per perseguir els crims que utilitzen les xarxes. Es tracta d'una comissaria que els ciutadans no podran tocar, però on hi destinaran molts agents dels mossos que en lloc de treballar al carrer ho faran a l'espai virtual. Aquesta comissaria virtual ja figurarà en el nou decret d'estructura del cos, que estarà enllestit aquest any.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut