Joan Carles I torna a reconèixer frau fiscal
Joan Carles I torna a reconèixer frau fiscal
ANÀLISI

Joan Carles I torna a reconèixer frau fiscal

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat
Joan Carles Primer torna a reconèixer frau fiscal. Per Laura Rosel
El rei emèrit. en una imatge d'arxiu (EFE/Mario Ruiz)

Segona regularització milionària de Joan Carles I. El rei emèrit ha pagat més de quatre milions d'euros que devia a Hisenda i així s'estalvia que l'Agència Tributària li obri una investigació

Van ser prop de 700.000 euros, la primera, per les targetes opaques que ell, les seves filles i els seus nets Froilà i Victòria Frederica van fer servir amb alegria per pagar les compres a El Corte Inglés, els viatges en Uber i fins i tot una egua de competició. 

La segona puja a més de quatre milions. Joan Carles I torna a reconèixer frau fiscal. Ara, per haver rebut vuit milions d'euros en vols. Pagaments en espècies que feia una fundació propietat d'un cosí llunyà: Àlvar d'Orleans, un nom habitual en la biografia de l'emèrit. Com a beneficiaris de la Fundació, fins fa dos dies, a més de Joan Carles hi havia els seus tres fills: Felip VI, Cristina i Elena.

Són tres les carpetes que la Fiscalia del Suprem té obertes sobre el rei emèrit, que porta mig any als Emirats Àrabs. Fora de l'estat espanyol, acorralat per les sospites de corrupció, tot i que el govern espanyol i alguns partits polítics insisteixen a fer veure una cosa que no és: Joan Carles I no ha marxat de viatge, ni està prenent l'aire, està evitant la justícia. Negar-ho és una mostra més d'aquesta mania de tractar la ciutadania com si fos menor d'edat.

Periodistes que coneixen des de fa dècades el funcionament de la Casa del Rei, com el basc Jose Antonio Zarzelojos, sentencien que el cas de Joan Carles I no té solució. Que això ja no ho arregla ningú, per molt que la justícia pugui acabar arxivant totes les carpetes. 

Després del capítol de Botswana, es va obrir la veda joancarlista. I veus com la de Zarzalejos porten temps desvestint l'emèrit, per rearmar Felip VI. Però la ferida és profunda i supura des de fa temps.

El CIS ha de tornar a preguntar als espanyols què els sembla la Monarquia. La Moncloa ha d'obrir el meló de la llei de la Corona i el Congrés ha de revisar alguns privilegis reials, com la inviolabilitat.

Felip VI, que lloava fa tres dies la 'fermesa i l'autoritat' del seu pare pel 23F, sembla que no té res a dir, una vegada més, sobre aquest escàndol.

Anar al contingut