el paper on es veuen els insults masclistes que ha rebuts amb frases com "et violaré"
Karolina Sarasua ha fet aquest escrit amb alguns dels insults rebuts
ANÀLISI

Insults masclistes indignants

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

"Et violaré", "violarem tot el teu equip", "aixeca't la samarreta per ensenyar-me els pits i el cul". Aquestes bestieses va haver de sentir una jugadora de l'Osasuna B aquest cap de setmana mentre jugava un partit contra el Nueva Montaña. 

Els personatges que durant 90 minuts la van increpar i li van cridar tota aquesta porqueria ni tan sols eren dins del camp. Ho feien des de darrere d'una tanca. Tot i així, va quedar reflectit a l'acta del partit. 

Es diu Karolina Sarasua, porta el número 9 a la samarreta i quan va tornar al vestidor estava tan indignada que va escriure a mà en un full tot el que havia sentit durant el partit i ho va publicar a Instagram. Un catàleg d'insults, grolleries i faltes de respecte: pur masclisme, que s'han fet virals en poques hores, i que ara mateix acumula milers de likes, retuits i respostes. També els comentaris d'estrelles del futbol internacional, com Alèxia Putelles, del Barça.

Ahir al "Tot gira" de Catalunya Ràdio parlaven amb la Karolina Sarasua i explicava com es va sentir durant el partit. Recupereu la conversa a la web i a l'app de la ràdio, i comprovareu amb quina sensatesa aquesta jugadora explica per què ha decidit publicar els insults que va sentir durant el partit. Ho fa per les nenes que venen darrere, les de 12, 13 i 14 anys. Nenes que volen jugar a futbol i que un fet així els pot fer engegar a rodar la il·lusió. Ho denuncia per ajudar les altres. Se'n diu sororitat: és un fil invisible que uneix les dones de totes les edats, de procedències i entorns de tot tipus. Un fil que teixeix una xarxa que les sosté i que fa que episodis lamentables com aquest de l'Osasuna B no passin desapercebuts, sinó que s'expliquin i se'n parli, i arribin als murs de Twiter i d'Instagram de milers de persones, i a les ràdios i als diaris. 

Tant de bo arribés també als jugadors de Primera, els que arrosseguen milions de seguidors als camps de futbol i a les xarxes, els que tenen un altaveu potentíssim, que saben aprofitar molt bé quan es tracta de signar contractes de publicitat, quan es tracta de fer caixa, o quan els interessa pressionar el club on juguen per canviar l'entrenador o perquè els millorin la fitxa. Causes com aquesta també van amb els jugadors de Primera. El silenci de les estrelles de la Lliga Masculina davant de fets com aquest explica molt bé l'origen del problema.

Avui, que per les Nacions Unides és el Dia Mundial de la Nena, el gest de la Karolina Sarasua agafa encara més força. La Karolina, per cert, juga a futbol des dels 3 anys. I ahir, el seu equip va guanyar 0 a 5

Anar al contingut