Soldat ucraïnès a prop del front del Donbass, no gaire lluny de Donetsk
Soldat ucraïnès a prop del front del Donbass, no gaire lluny de Donetsk
ANÀLISI

Guerra testosterònica

Actualitzat

Ara que la pandèmia va de baixada, ara que semblava que podríem tornar a una vida semblant a la d'abans... ara ens amenacen amb una guerra a Europa. Ja es veia venir que de la pandèmia no en sortiríem millor però si el següent pas acaba sent una guerra vol dir que en sortirem molt pitjor

Segons els Estats Units, la invasió d'Ucraïna per part de Rússia és imminent i això, afirmen els especialistes, obrirà un conflicte de final molt incert. I segurament ho serà d'incert a nivell d'equilibris geopolítics però a nivell de terra, a nivell dels ucraïnesos de carrer que són gent com vostè i com jo, no n'hi ha cap d'incertesa: si hi ha una invasió russa ho passaran molt malament. Quin fracàs serà que hi hagi una guerra!

Costa d'entendre que s'hagi arribat a aquest punt i segur que hi ha moltes anàlisis complexes a fer, però en el fons tot fa molta pudor de testosterona mal entesa. I quin trist paper, el de la Unió Europea. Al mig del mapa i amb tan poca influència. L'Alt Representant Borrell ja fa temps que no intimida ningú, però ni Macron posant tota la seva "grandeur" al servei de la presidència de torn de la Unió, ha aconseguit cap resultat.

Vull pensar que els Estats Units i Rússia estan jugant al joc de la gallina, que porten la negociació al límit per aconseguir el màxim de benefici. Perquè, si no és així, i finalment esclata de debò una guerra, la perdrem tots.

ARXIVAT A:
RússiaEstats UnitsVladímir PutinUcraïna
Anar al contingut