Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El matí de Catalunya Ràdio

Es pot estalviar energia si no portes corbata?

Patrycia Centeno, experta en comunicació no verbal, creu que la mesura de Pedro Sánchez és "pur postureig" i que "no serveix de res"

Judit VallèsActualitzat

"Me gustaría que vieran que no llevo corbata; eso significa que todos podemos ahorrar también desde el punto de vista energético."

Aquestes van ser les paraules que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va llençar en la seva compareixença a La Moncloa  divendres passat. Tot i que el raonament de Sánchez era que no fer servir corbata seria una raó per abaixar l'aire condicionat, el qüestionament de la mesura i les burles han estat considerables.

Segons Patrycia Centeno, experta en comunicació no verbal, política i moda, la mesura de Sánchez realment "no serveix de res" i el comentari que va fer era "pur postureig".

 

 

Centeno explica que hi ha moltes altres raons de pes per eliminar definitivament la corbata de la indumentària masculina, principalment que ningú sap fer-la servir correctament.

"El 98% dels homes que porten corbata no saben fer-se el nus i tampoc el saben combinar amb el tipus de coll."

 

Teixits de temporada

Abans d'eliminar les corbates, una de les mesures que s'hauria de tenir en compte és la d'adaptar la nostra vestimenta a la temporada; i més sabent que els estius cada cop seran més calorosos. El lli és un dels teixits estrella de l'estiu, així com el cotó fi o la seda, que sol ser una roba molt transpirable, afirma.

Per tal de sentir-nos més alliberats a l'estiu hi ha certs protocols implícits que s'haurien de revertir i adaptar a les noves circumstàncies. Així doncs, canviar les americanes i les corbates per peces de roba amples i teixits prims podria ser un bon començament.

El lli, el cotó fi i la seda són els teixits estrella de la temporada d'estiu (Unsplash)

La roba no té gènere

Patrycia Centeno aposta, per començar, per canviar els rols de gènere pel que fa a la vestimenta. Els vestits i les faldilles són les peces més còmodes i fresques a l'estiu i, per això, s'ha de començar a normalitzar que els homes les portin, tal com ho van fer les dones amb els pantalons en el seu moment.

"La diferenciació de roba pel gènere és molt recent i abans els homes portaven faldilla, símbol de virilitat."

 

Una de les qüestions que ens hem de plantejar és que els homes han d'intentar "conquerir l'armari femení", una lluita que les dones porten molt de temps disputant.

"Costa molt perquè per ells això no té un benefici com per nosaltres haver-nos masculinitzat la forma de vestir"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut