Paula Bonet
Paula Bonet
ANÀLISI

Ens volem sempre vives, sempre

Enllaç a altres textos de l'autor

Marina Romero

Editora d'"El matí de Catalunya Ràdio" a l'estiu

@marinaromero_
Actualitzat

"Avui veig la llum i sé que no em rendiré mai perquè aquest sigui un món més just per a nosaltres, a través del meu treball o la justícia: les violències no poden quedar en les tenebres."

Amb aquestes paraules, l'artista Paula Bonet celebrava que el calvari que ha viscut en els últims anys ha arribat al seu final. L'assetjador que l'ha fet patir, l'ha amenaçat i ha mirat de trencar-li la vida ja no es podrà acostar a ella durant 10 anys.

La justícia el condemna per tres delictes diferents: assetjament de manera presencial i a les xarxes socials; amenaces de violació, d'esquarterament i de mort, i trencament continuat de mesures cautelars.

A la vida hi ha àngels i porten nom de dona. Com el de Carla Vall, l'advocada que en saber la resolució del cas recordava que en aquesta societat no hi ha d'haver espai per a la misogínia. L'advocada incansable en el dret de defensa de les dones, que són els drets humans. L'advocada que explica que en comptes de dir-nos "no tots els homes som iguals" haurien de dir als agressors "no tots els homes són com tu".

Tant de bo, entre totes i entre tots, sapiguem protegir també totes les dones que puguin passar per una situació similar, i mai tindran el focus mediàtic, ni els recursos, ni ningú que els digui "d'aquesta, te'n surts i soc aquí per ajudar-te". Elles, ho sap molt bé la Carla Vall, també han de tenir els seus àngels protectors mentre hi hagi agressors. Perquè ens volem sempre vives. Sempre.

Anar al contingut