ANÀLISI

Ens salvarà la tecnologia del canvi climàtic?

Tinc un conegut d'aquells que sempre té solucions per a tot. L'altre dia havia trobat la solució al canvi climàtic. Així, sense manies. Havia descobert que existeix una tecnologia que permet capturar el diòxid de carboni de l'aire.

Doncs ja està, només es tracta de posar aquestes màquines per tot el món i ja ho tindríem. L'home s'havia tret un pes de sobre.

Efectivament, aquesta tecnologia existeix, però tot just és en fase d'experimentació. És un dispositiu que absorbeix el CO2 i l'emmagatzema. O sigui, el treu de l'aire i el posa en una altra banda, però de moment, d'aquest gas acumulat encara no sabem què fer-ne.

Ara mateix, doncs, és un bon punt de partida, una possibilitat interessant, però no prou avançada per salvar aquest planeta que ens aguanta com pot. Perquè cada any generem 51.000 milions de tones de gasos d'efecte hivernacle i ja s'ha calculat que, per fer-les desaparèixer amb aquest sistema, hi hauríem de dedicar cada any el 6% de l'economia mundial.

La tecnologia ens salvarà de moltes coses, però el canvi climàtic demana respostes tan i tan urgents que, si ens relaxem pensant que ja s'inventarà alguna cosa, quan arribi ja no quedarà res per salvar. Val més que entre tots ens conscienciem, actuem i pressionem per reduir a zero les emissions amb els mitjans que tenim.

No serà fàcil i demanarà sacrificis, però ara mateix és l'opció més viable, molt més realista que l'aspirador gegant del meu conegut.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut