Els Mossos xifren en fins a 1,2 milions d'euros el perjudici econòmic al Barça pel Barçagate
Catalunya Ràdio ha tingut accés a l'informe dels Mossos sobre l'anomenat Barçagate
Els Mossos xifren en fins a 1,2 milions d'euros el perjudici econòmic al Barça pel Barçagate
El matí de Catalunya Ràdio

Els Mossos xifren en fins a 1,2 milions d'euros el perjudici econòmic al Barça pel Barçagate

Catalunya Ràdio ha tingut accés a l'informe dels Mossos sobre l'anomenat Barçagate

Actualitzat
Els Mossos xifren en fins a 1,2 milions d'euros el perjudici econòmic al Barça pel "Barçagate"
Els Mossos van registrar les oficines del Barça (EFE/Quique Garcia)
L'informe dels Mossos té 194 pàgines i detalla que el perjudici econòmic causat al Barça va de 840.000 euros a 1,2 milions.

L'ordre d'escorcoll va ser ordenada per la jutgessa perquè els Mossos no havien obtingut resposta sobre alguna documentació que havien requerit al Barça i als investigats.

L'informe especifica que, en aquest contracte de tres temporades, el club blaugrana va acabar pagant a I3 Ventures 2,3 milions però que el perjudici podria arribar a superar els 3 milions perquè es va acabar rescindint el contracte.
 
Informe dels Mossos on es detalla que el perjudici econòmic causat al Barça va de 840.000 euros a 1,2 milions
 


Segons els Mossos, el delicte que se'ls podria imputar seria d'administració deslleial agreujada, que comporta entre 4 i 8 anys de presó. Es reforça també la idea de fragmentació fictícia dels contractes. També es deixa clar que l'auditoria interna que va encarregar el Barça està en entredit ja que l'encàrrec el va fer el director general del club, Òscar Grau. L'atestat relaciona els quatre detinguts amb el disseny i els pagaments a les empreses del grup Nicestream.

Llista negra de periodistes i de l'entorn blaugrana

En la documentació requerida pels Mossos hi ha un correu electrònic on s'apunta un llistat de periodistes que s'havien de monitoritzar, entre els quals hi ha periodistes de Catalunya Ràdio, com ara Jordi Costa, de qui diu que critica permanentment la junta, que és independentista i que s'ha de fer un "research". També s'apunta programes com "El club de la mitjanit", el periodista de TV3 Xavi Torres o el propietari de Mediapro, Jaume Roures.. A més, es va elaborar un informe sobre Víctor Font.

Al domicili de Bartomeu es van trobar còpies dels contractes entre el Barça i les filials del grup Nicestream. Els testimonis dels treballadors del Barça assenyalen Jaume Masferrer com a responsable i interlocutor.

Hi ha declaracions dels treballadors del club, com per exemple el director financer, que declara que el pagament fraccionat es va establir per saltar-se els controls de despesa.

Finalment, l'empresa Nicestream disposava d'un padró electoral del club.
Anar al contingut