Una oficina de l'Agència Tributària (Europa Press/Marta Fernández)
El patrimoni mitjà de les grans fortunes a Catalunya va ser de més de 2,5 milions
ANÀLISI

Els 51 morosos de la Generalitat

Recordeu aquells cartells, que encara hi ha a molts bars de tota la vida, que deien amb un to humorístic però d'obligat compliment "avui no es fia i demà tampoc" o "el que fia no hi és i el que hi és no fia"? Doncs és ben bé el que posen en aquests rètols, perquè si els clients no paguen, el comerç es veu obligat a abaixar la persiana. I el cartell sempre va dedicat als mateixos, als que tenen més cara que esquena.

Si teniu cinc minuts busqueu la llista d'aquests estimats 51 contribuents que deuen 90 milions d'euros a la Generalitat. Molts d'ells tenen aquella mena de noms llargs i pomposos que et deixen clar que... el que se'n diu passar gana, passar gana... no n'han passat mai. I si no surt el nom, podreu llegir tot un seguit de societats que, després de xuclar la sang a tothom, s'han convertit en deutors: que si grans immobiliàries, empreses de bingos o subministradores que s'han enriquit amb l'aigua de tots.

I així anem...  Els petits comerços i particulars seran sempre ben sancionats si no paguen el que deuen. I... així ha de ser perquè hisenda som tots, com deia aquell anunci de fa anys. Però aquests, en canvi, no paguen ni cinc a la comunitat, i encara tenen la sort de tenir una paraula bonica per definir-se: morosos, que si et despistes et penses que són amorosos. O morrossos, pel morro que tenen.

ARXIVAT A:
Agència Tributària
Anar al contingut