Pablo González en una de les seves cobertures periodístiques
Pablo González en una de les seves cobertures periodístiques
ANÀLISI

El silenci del govern espanyol en el cas del periodista empresonat a Polònia

Ja han passat més de dues setmanes des que el periodista Pablo González va ser detingut i empresonat a Polònia. Primer, el silenci, també el del govern espanyol. I després, l'acusació: espia al servei del Kremlin.

Ja ho aclarirà ell, però mentrestant, el Pablo continua sense poder comunicar-se ni amb la seva família ni amb el seu advocat. En un estat de la Unió Europea condemnat perquè el seu Tribunal Constitucional ha dit que la llei polonesa preval sobre l'europea. Governat per l'extrema dreta, per a més senyes.

I el país que l'ha de defensar, Espanya, i el seu govern, el que es posa les mans al cap pels pactes del PP amb l'extrema dreta, ha actuat més com a còmplice que com a auxili. Margarita Robles va reconèixer vagament la implicació dels serveis secrets espanyols, el CNI, en l'operació que va portar a aquesta injustícia. I ho va dir així, sense concretar, perquè existeix un descontrol de facto sobre aquests recursos de l'Estat. I perquè, posats a sospitar, m'apunto a la teoria que no és partidari del militarisme dominant i, a sobre, mig rus i mig basc.

Mirem cada dia les víctimes de la invasió russa, i vetllem també perquè aquesta barbaritat no es carregui els nostres drets civils a aquest costat d'Europa.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
Anar al contingut