El repte d'una vacuna sense precedents
El repte d'una vacuna sense precedents
ANÀLISI

El repte d'una vacuna sense precedents

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
TEMA:
Covid-19
El repte d'una vacuna sense precedents
Una dosi de la vacuna contra la Covid a punt de ser subministrada. Font: EFE

La vacuna contra el coronavirus arribarà a Catalunya per Reis. Gairebé un any després del primer mort per la malaltia. Ara ja en sumem prop de 16.400 i hem tingut uns 359.000 positius confirmats.

La vacuna suposarà tot un repte. És el primer cop que se subministra un medicament nou en massa. Seran dues dosis, i fins que almenys set de cada deu persones no se les hagin posades, no es podrà parlar d'immunitat de grup, que és el que es necessita per començar a parlar d'una situació lliure del virus. El repte és, sobretot, logístic. Caldrà establir tot un circuit de distribució, emmagatzematge i subministrament de la vacuna; a més d'un reforç de personal, d'un calendari que prioritzi els sectors de la població més vulnerables i d'uns punts de vacunació arreu del territori.

Estarem mesos vacunant-nos i trigarem mesos també a aconseguir la immunitat. No serà immediat. El perill, un cop es comencin a posar les primeres vacunes, és pensar que ja no hi ha risc: "una falsa percepció de seguretat", avisa Fernando Simón. Per tant, entre el 4 de gener i el moment en què el 70% de la població estigui vacunada pot passar temps. Caldrà esperar. I no serà fins aleshores que podrem començar a fer vida normal, sigui el que sigui el que això vulgui dir per a cadascú.

Per tant, paciència; que n'hi ha per estona.

D'entrada, paciència per aquest Nadal. Una tradició que pel 61% de nosaltres (segons el CIS) és sinònim de família i pel 23%, d'alegria. N'haurem d'alterar els percentatges, forçosament, aquest any. També hi ha el risc que davant l'anunci que la vacuna és a tocar, alguns abaixin la guàrdia per festes. Seria perillós. De mascareta, mans, distància i ventilació n'hi ha per estona, per dies, per setmanes i per mesos.

ARXIVAT A:
Covid-19 Vacunes
Anar al contingut