Elton John s'acomiada dels escenaris de Barcelona amb dos concerts i Coldplay tocarà a l'Estadi Olímpic
ANÀLISI

El públic, guanyador de la marató de concerts

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Sis dies per a les eleccions. Sis dies perquè els electors renovin els ajuntaments de tot el país, amb els focus posats des del primer dia en la batalla de Barcelona, que és la més sucosa i la més incerta també. Hi ha molts indecisos, molta gent que encara no ha decidit el seu vot i que no ho farà potser fins a última hora, i això aporta un punt d'incertesa que fa més que justificat el sobrenom de "la batalla per Barcelona".

Els candidats continuen frec a frec i ho saben. La cosa pot anar d'un grapat de vots, d'unes dècimes més amunt o més avall, i anirà -sobretot- de pactes, per tant, de l'endemà de les eleccions. És crucial, per als candidats, mantenir el to saludable i el ritme sense descans aquests dies que queden. És crucial no patinar, no cometre cap error en la recta final de la campanya. 

Avui és l'últim dia per publicar enquestes i, pel que veiem a El Periódico i El País, som on érem a l'inici de la campanya: amb el PSC, Junts i Comuns pràcticament empatats i la clau en mans dels indecisos. Haurem d'esperar a l'endemà de les eleccions, potser fins i tot a l'endemà de l'endemà per saber com es resol la batalla per Barcelona i qui acaba manant a l'Ajuntament. 

És la gran cita política de l'any. I coincideix amb la gran cita musical també de l'any. De fet, des d'avui Barcelona és un bullidor musical, convertida en la capital mundial de la música en directe aquesta setmana amb els dos concerts d'Elton John i els quatre de Coldplay. Una marató de concerts que comença avui i que enllaçarà amb la temporada de macrofestivals (amb el Primavera Sound). En les properes quatre setmanes s'espera que unes 700.000 persones assisteixin a algun concert o esdeveniment musical amb seu a Barcelona: la ciutat preferida pels promotors per organitzar grans directes. 

A diferència de les eleccions, on ningú pot posar la mà al foc per dir què passarà, amb els concerts el resultat es dona per descomptat: victòria de la música en directe, èxit rotund dels grups que aposten per Barcelona i de Barcelona per la capacitat d'atraure esdeveniments musicals d'aquest calibre. Ara bé, això serà així aquest any, però caldrà veure si Barcelona és capaç de mantenir aquesta preferència entre els artistes internacionals l'any vinent, quan el Barça estigui jugant a Montjuic i les obres del Bernabeu ja estiguin acabades. 

Sigui com sigui, hi haurà un guanyador, de la marató de concerts: el públic. No podrem dir el mateix de les eleccions a Barcelona, on de guanyadors n'hi podrà haver més d'un.

Anar al contingut