El Parlament de Dinamarca no es va riure ni de la monarquia espanyola ni de Catalunya
Captura de l'atac de riure de la presidenta del Parlament de Dinamarca en un moment del seu discurs
El matí de Catalunya Ràdio

El Parlament de Dinamarca no se'n va riure ni de la monarquia espanyola ni de Catalunya

Els subtítols d'un vídeo amb els diputats danesos tenint un atac de riure són falsos

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

A través del telèfon del "Fets o fakes" (677 07 09 40) ens heu preguntat per aquest vídeo que fa uns dies que corre per grups de WhatsApp, en què es veu una sessió del Parlament danès amb la primera ministra Mette Fredriksen adreçant-se al ple. Segons els subtítols, Fredriksen parla de la vacunació de les infantes de la família reial espanyola i el rei emèrit als Emirats.

Segons els subtítols, en aquesta intervenció, Fredriksen cita Pedro Sánchez quan diu que la monarquia espanyola és "exemplar". En aquest punt, tant Fredriksen com molts diputats comencen a riure i acaben tots amb un atac de riure que dura una bona estona. Els subtítols, però, no reflecteixen el que, en realitat, s'estava comentant en aquesta sessió del parlament danès.

Aquestes imatges són d'un discurs de Fredriksen al parlament danès del 3 d'octubre del 2019. En aquella sessió, la primera ministra parlava dels elefants d'un zoo que l'estat danès havia "rescatat" i d'una llei per prohibir l'ús d'animals en espectacles. En el moment de dir els noms dels elefants en qüestió, Ramboline, Lara, Djunga i Jenny, Fredriksen té un atac de riure i acaba contagiant tot l'hemicicle.

Si ens hi fixem bé, a la part inferior dreta de les imatges veurem que el muntatge està signat amb l'usuari de Twitter @todoslokos, un perfil que es defineix així: "Hago memes chorra con el móvil". Hores més tard que circulés el vídeo, el mateix compte va aclarir que els subtítols els hi havia afegit ell:

Nova versió sobre la independència de Catalunya

El mateix vídeo també ha corregut amb subtítols sobre la independència de Catalunya i fent mofa de la república catalana "dels 8 segons", mentre apareixien fotografies superposades d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont o Quim Torra:

Consulta tots els "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940.

Anar al contingut