El logo de l'aplicació WhatsApp, en un telèfon mòbil (EFE / Ritchie B. Tongo)
WhatsApp permetrà sortir d'un grup sense que es noti (EFE)
ANÀLISI

El mal menor de sortir d'un grup de WhatsApp sense que es noti

En temps dels romans, els tam-tams marcaven el ritme amb què havien de remar els condemnats a galeres. En la nostra vida moderna, aquest ritme l'imposen les notificacions que anem rebent al mòbil i se'ns van acumulant. Impossible deixar-les totes a zero.

I els grups de WhatsApp tenen bona part de la culpa d'aquest ofec que se sent quan desenfundes el mòbil i veus que tens 78 missatges per llegir. WhatsApp ha anunciat que permetrà sortir d'un grup sense que es noti. Poder marxar d'un grup sense que es faci evident als altres és una mesura menor, perquè en molts casos ens sentim obligats a romandre-hi encara que generin molt de soroll.

Més que l'opció de l'abandonament discret, el que caldria és un cert pacte col·lectiu de fer servir amb molta cura aquestes eines. No, no ens interessa la teva teoria estrafolària sobre les vacunes. I si algú pregunta per la data de les colònies, no cal que trenta pares i mares contestin que no la saben: ja respondrà el que sí que se la va apuntar.

Fa temps es va encunyar el terme "netiqueta", per parlar de coses com ara no fer servir les majúscules a internet i codis de comportament similars. Potser caldria recuperar-ho. Però, esclar, a veure qui és el valent que ho proposa en els seus grups, sabent que això l'exposa a triplicar les notificacions de missatges nous.

ARXIVAT A:
WhatsAppTecnologia
Anar al contingut