El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a La Moncloa (Europa Press / J. Hellín)
ANÀLISI

El Catalangate posa en joc els valors fonamentals de la UE

El govern de Sánchez no pot passar per alt l'escàndol sobre l'espionatge massiu a independentistes. No és acceptable considerar que un país com Polònia conculca els principis democràtics quan espia l'oposició i pretendre passar de puntetes quan es comet la mateixa injustícia aquí.

Els independentistes reclamen una comissió d'investigació juntament amb la resta de formacions que formen majoria al Congrés. Per això, el debat de seguida ha derivat en si ERC ha de continuar donant suport o no al govern de Sánchez. És cert que és una derivada important. Encara que el govern compta amb recursos per esgotar la legislatura, perquè pot prorrogar els pressupostos, podria veure com decau, per exemple, el decret de mesures econòmiques per fer front a la crisi, que inclou des de la rebaixa dels combustibles fins a la pujada de l'ingrés mínim vital.

Però més enllà de les conseqüències per a la governabilitat a Espanya, la qüestió de fons és més important. I afecta el PSOE i també el PP. Si Sánchez o la seva ministra de Defensa no van ordenar aquest espionatge massiu, com asseguren, i ho van fer els serveis secrets pel seu compte, és necessari actuar. Està en joc la defensa dels valors fonamentals de la Unió Europea, aquests que tant diem defensar davant Polònia i fins i tot davant Putin a Ucraïna.

ARXIVAT A:
IndependènciaEspionatge
Anar al contingut