Will Smith va demanar disculpes quan va recollir l'Oscar al millor actor per "El método Williams"
Will Smith va demanar disculpes quan va recollir l'Oscar al millor actor per "El método Williams" (EFE/Etienne Laurent)
ANÀLISI

El càstig de Will Smith i el silenci de Hollywood davant els abusos

Això de l'Acadèmia de Hollywood és d'una hipocresia absoluta. Ui, sí, us heu trencat el cap per trobar un supercàstig contra Will Smith! No podrà anar a les vostres festes durant 10 anys. Això, per als americans, és gairebé carregar-se la carrera de l'actor, però nois, tants dies per arribar a aquesta conclusió?

Clar que si us pareu a pensar, 25 anys va estar l'Acadèmia fent-se la cega mentre Harvey Weinstein abusava de les actrius. Ni paraula quan es van assabentar que Marlon Brandon havia violat Maria Schneider durant una escena a "L'últim tango a París". Anys i anys aplaudint el pedòfil de Woody Allen i quin poc cas li van fer a la Mia Farrow. Que no calia que ella ho expliqués, que vam veure com aquest senyor s'embolicava amb la seva fillastra adolescent.

Decàdes del bavós del Bill Cosby drogant i abusant de dones i tots mirant cap a una altra banda. Els hi va passar com a simple addicció al sexe el comportament totalment deplorable del Kevin Spacey, que abusava sexualment de qualsevol jovenet amb qui treballés. Us recordo que el Mel Gibson va trencar-li dues dents a la mare de la seva filla i va amenaçar de cremar-li la casa. I silenci absolut a Hollywood.

Ja per vomitar pensar que el Roman Polanski va rebre un Oscar després d'haver drogat i violat una nena de 13 anys... I no he vist cap reacció a la denúncia de Tippi Hedren. En la seva autobiografia explicava com Alfred Hitchcock va assetjar-la sexualment durant el rodatge d'una de les seves pel·lícules.

Qualsevol delicte contra les dones es pot suportar perquè el talent de tots aquests senyors s'ha de valorar. Ara, un actor li dona una bufa a un misogin en públic, i ves que el càstig ha de ser ben exempleritzant. Mentre Hollywood i la seva Acadèmia no netegin les seves escombraries humanes, el clatellot de Will Smith em sembla una xorrada.

Només en podem treure dues lectures: el càstig és gran perquè l'actor va agredir un home i no una dona. El càstig és més gran perquè l'actor és negre. Però del racisme ja en parlarem un altre dia.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut