Com fer un bon te, amb Maria Nicolau
Afegir llet al te desactiva l'efecte positiu que tenen els seus flavonoides sobre el nostre sistema cardiovascular, segons un estudi
El matí de Catalunya ràdio

Consells per preparar i prendre el te com un britànic

La qualitat de l'aigua, el temps d'infusió i vigilar amb la llet són clau per aconseguir un bon te

Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Hem de parlar de com preparem i prenem el te, de les petites coses que podríem fer per millorar les nostres tasses de te, que si ens veiés la reina Victòria enrotllar amb el fil, pressionar i esclafar aquelles bossetes de qualsevol manera amb la cullera, la senyora es moriria un altre cop.

Què hem de tenir en compte?

  • Fer atenció a la qualitat de l'aigua. Si l'aigua és massa dura, rica en sals de magnesi i calci, el te tindrà menys sabor. Feu servir aigua d'ampolla o filtrada.
  • Escalfeu l'aigua a la temperatura més adequada segons el te que preparem: per al te verd xinès o el Darjeeling de l'Índia a 85 graus. El te verd japonès, en canvi, a 65 graus. Per al te vermell o el te Oolong podem fer servir aigua bullent.
  • Infusioneu el te el temps just. La quantitat estàndard de te per a una tassa oscil·la entre els 2 i els 3 grams de te per 200 ml d'aigua, però no per a tots és igual. Llegiu sempre les indicacions de l'envàs i pregunteu-ho al vostre venedor expert de te.
  • Si preneu te de bosseta no l'esclafeu! En fer-ho, les fulles de te alliberen més quantitat de tanins. Els tanins són compostos que no es dissolen i que donen color i sabor amarg i astringent. Si espremeu les fulles de te, la tassa es farà amarga i aspra.
  • És millor comprar el te a granel i sense embossar, de manera que en puguem veure les fulles senceres.
  • No hi poseu massa sucre. Quan el te és ben fet, no cal posar-hi sucre. El sucre amaga els matisos i subtileses del sabor de la infusió. N'hi podeu posar una mica al te negre perquè és més fort.
  • Te amb gel: prepareu-lo amb una vegada i mitja la quantitat de fulles de te que utilitzeu habitualment. Així evitareu que quedi aigualit quan el gel es fongui.
  • Aneu amb compte amb la llet. La llet és una bona aliada per fer bevible un te mal fet i amarg. Però aquest mateix mecanisme es carrega tots els beneficis que té el consum de te per al nostre cor.

El te i les cardiopaties

El 2007, es va publicar un estudi a l'European Heart Journal que confirmava que afegir llet al te desactiva l'efecte positiu que tenen els seus flavonoides sobre el nostre sistema cardiovascular.

D'això se'n van adonar quan van observar que els britànics, que prenen més de 165 milions de tasses de te al dia, tenien si fa no fa les mateixes cardiopaties que la resta d'europeus, i és perquè hi posaven llet!

A més a més, la llet, en entrar en contacte amb el te molt calent, es talla. Si malgrat tot n'hi voleu seguir posant, la forma de servir-lo perquè la llet no qualli és abocar a poc a poc el te sobre la llet, perquè s'escalfi lentament.

Recordeu el protocol fi britànic: dit petit corbadet i enlaire i prohibit bufar la tassa si crema!

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut