Cinc tresors amagats d'HBO
La plataforma té el millor fons de catàleg de totes amb "The Sopranos", "The wire" o "Six feet under", però també sèries menys conegudes
Cinc tresors amagats d'HBO
El matí de Catalunya Ràdio

Cinc tresors amagats d'HBO

La plataforma té el millor fons de catàleg de totes amb "The Sopranos", "The wire" o "Six feet under", però també sèries menys conegudes

Actualitzat
TEMA:
Sèries
Cinc tresors amagats d'HBO
Burning bush

1. "La amiga estupenda" (Savario Costanzo, 2018)

 "L'adaptació de les novel·les d'Elena Ferrante, una autora que és una incògnita i que ha venut milions d'exemplars."

El punt fort: L'ambientació és magnífica i fa que entris molt en el món de la sèrie, es cuida molt el llenguatge (els personatges parlen un dialecte napolità) i la banda sonora de Max Richter (el mateix compositor de "The Leftovers") li dona intensitat al conjunt.
De què va? La sèrie és una crònica de la relació de dues amigues a la Itàlia de la postguerra. La Lila i la Lenù viuen en un petit poble que les aboca a una vida que cap de les dues vol, però parteixen de dues situacions diferents i tindran oportunitats diferents.

Cinc tresors amagats d'HBO
"La amiga estupenda" (HBO)

El més interessant: És una sèrie que parla de l'ofec de la societat patriarcal i dels murs invisibles que separen les classes socials. Aquests condicionants incideixen en una amistat que es mou entre l'admiració sincera, la rancúnia, l'enveja i l'amor incondicional.
Atenció a: Les actrius, que van canviant al llarg de la sèrie, transmeten molt bé aquesta relació.
 

2. "Baron noir" (Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon, Ziad Doueiri, Antoine Chevrollier, Thomas Bourguignon, 2016)

"La 'House of cards' francesa perquè és una sèrie política de personatges ambiciosos i corruptes."

Cinc tresors amagats d'HBO
"Baron noir" (HBO)

El punt fort: La sèrie destaca per les interpretacions, pel realisme, i per com es va reinventant a cada temporada, tocant temes diferents.
De què va? El punt de partida és la inspecció policial a la seu del Partit Socialista, que és sospitós d'haver finançat il·legalment la campanya electoral del seu candidat per a les eleccions en procés. El seu home de confiança, l'alcalde Dunkerke, correrà a resoldre la situació per després ser traït pel candidat que era també el seu mentor. A partir d'aquí, s'inicia una trama de venjança on aquest personatge farà el que faci falta per obtenir el poder.
Atenció a: A la tercera temporada se centren en els populismes.

3. "Carnivàle" (Daniel Knauf 2005)

El deliri creatiu més gran de l'etapa daurada d'HBO.

Cinc tresors amagats d'HBO
"Carnivalè" (HBO)

El punt fort: Barreja sense problema elements esotèrics, fantasia, misteri i referències bíbliques.
De què va? Ambientada durant la Gran Depressió als Estats Units dels anys 30. Segueix un circ ambulant d'individus molt diferents entre ells que ofereixen un espectacle popular a la gent. Hi ha un nan (interpretat per Michel J. Anderson, a qui recordareu de "Twin Peaks"), un mentalista, un home d'aparença gegantina, una dona barbuda, unes germanes siameses... En aquest context es produeix una lluita del bé contra el mal que estan representants en dos personatges, un home que té poders curatius que es diu Ben Hawkins i un predicador que es diu Justin Crow, que pot manipular la voluntat dels altres quan vol. A tots dos els uneixen unes visions, el circ i el destí que els durà a trobar-se.
Atenció a: És una bogeria increïble, però només apta per als aficionats a les bogeries.
 

4. "Burning Bush" (Agnieszka Holland​, 2013)

"Sèrie històrica sobre l'ocupació soviètica de Txecoslovàquia."

Cinc tresors amagats d'HBO
"Burning bush" (HBO)

El punt fort: L'ambientació és el punt fort de la minisèrie. Es respira l'ambient tancat i asfixiant d'un país ocupat. Es nota molt que la directora, Agnieszka Holland, va viure a Praga en aquella època, quan era estudiant de cinema, i sap com transmetre els records.
De què va? Comença en una plaça de Praga, l'any 1969, amb un estudiant tirant-se gasolina per sobre i cremant-se viu, immolant-se com un acte de protesta contra l'ocupació. Aquest estudiant és en Jan Palach, és un personatge històric que la minisèrie fa servir com a punt de partida per introduir-nos en el clima polític del país. A partir d'ell coneixem altres personatges, com altres estudiants activistes, els membres del govern que intenten que la protesta no tingui pes, la seva mare o la seva advocada.
El més interessant: Com a minisèrie històrica té una voluntat divulgativa molt marcada que es reflecteix en el fet que es va estrenar juntament amb una pàgina web, faithfuliremain.com, plena d'entrevistes que es van fer per al projecte i on es pot veure la documentació que té al darrere.
Atenció a: Va ser una de les primeres sèries que HBO va produir a Europa i, malgrat ser excel·lent, continua sent una gran desconeguda.

5. "Counterpart" (Justin Marks, 2019)

"Una combinació excel·lent de sèrie d'espies i ciència-ficció, com si ajuntéssim en una sèrie 'The Americans' i 'Fringe'."

Cinc tresors amagats d'HBO
"Counterpart" (HBO)

El punt fort: L'actor J. K. Simmons interpreta els dos personatges marcant les diferències amb una subtilesa increïble. Els pots distingir només per la manera de moure's i l'actitud. Però encara que ell sigui el que més brilla, la resta del repartiment està a l'altura.
De què va?  La base de la sèrie és un incident que va fer que el nostre món es dividís en dos. Amb els anys han anat divergint i ara són diferents. Cadascú de nosaltres té una altra versió a l'altre costat. El protagonista coneix el seu altre jo i és molt diferent de com és ell. Mentre que ell és un funcionari d'actitud derrotada que es deixa passar per sobre, el seu altre jo és un alt càrrec decidit i amb caràcter. És com si el Walter White de la primera temporada de "Breaking Bad" es trobés cara a cara amb el Walter White de la cinquena.
El més interessant: La sèrie es fa la pregunta de "què hauria passat si hagués pres decisions diferents?". Però no dona respostes fàcils. Aquests dilemes els combina amb trames d'espionatge entre els dos universos.
Atenció a: Va tenir dues temporades i està ben tancada.

ARXIVAT A:
Sèries

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut