Certificats Covid a l'entrada d'una discoteca de Barcelona (ACN)
ANÀLISI

Certificat Covid: la polsera del tot inclòs

Actualitzat

El certificat Covid serà aviat a Catalunya com la polsera del tot inclòs d'un hotel de platja. Amb el passaport Covid, tot inclòs, sense passaport Covid no hi ha barra lliure. L'augment de contagis obliga a fer-hi alguna cosa, sobretot, per frenar una nova onada però també per evitar que bars, restaurants, teatres, cinemes, gimnasos, discoteques i qui sigui no hagin de tornar a tancar.

No és una suposició. Ja està passant a països a prop nostre com Àustria on el virus està tan disparat que a partir d'avui tothom torna a estar confinat almenys 10 dies. Els austríacs, doncs, tornaran a reviure els pitjors moments de la pandèmia. La diferència és que llavors no hi havia vacuna i ara, en canvi, sí que n'hi ha, i com es veu als hospitals, funciona. Però a Àustria només s'ha vacunat el 64% de la població i, per tant, el virus encara té molt camp per córrer.
 

No crec que tots els qui no es vacunen siguin negacionistes abonats a la teoria de la conspiració. Segons els experts, les raons més esteses són mandra, aprensió, dubtes i la defensa de la llibertat individual.

A mi que em perdonin però és que el virus ens està bombardejant i, sí, tothom és lliure de sortir al carrer enmig d'un bombardeig i exposar-se lliurement que li caigui a sobre una bomba. El problema amb el coronavirus és que quan un surt deixa oberta la porta del refugi antiaeri i les bombes poden acabar afectant també els qui hi havien anat a protegir-se'n.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut