El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquesta setmana al Congrés
ANÀLISI

Bildu salva per la campana el pla anticrisi del govern espanyol

L'assumpte de l'espionatge de Pegasus no serà una d'aquestes polèmiques que duren uns dies i després s'obliden. Això portarà cua. I és possible que acabi amb la col·laboració entre ERC i el govern de Sánchez. Ahir ja en vam tenir una mostra.

El govern central va poder salvar el decret de mesures econòmiques per la guerra d'Ucraïna, que inclou la rebaixa del preu de la gasolina. És evident que cap partit vol aparèixer davant l'opinió pública com el culpable que una cosa així no s'aprovi. Llavors Bildu i ERC van concertar una estratègia: l'esquerra abertzale donaria suport al govern i ERC podria així votar que no.

De pas, es tancava la porta a la possibilitat que entrés en joc el PP, que havia arribat a considerar l'abstenció si el govern hagués acceptat alguna de les seves propostes. Es va salvar així el decret per la campana, però en vindran altres.

Sánchez pot arribar al final de la legislatura perquè pot prorrogar el pressupost, però haurà d'aparcar bona part de la seva agenda legislativa i tindrà molt limitada la seva capacitat d'actuació. La majoria de la investidura s'ha trencat i serà difícil de recompondre.

ARXIVAT A:
Govern espanyolBildu
Anar al contingut