Arriba la quarta temporada de "The Handmaid's Tale"
Els actes heròics que ha dut a terme June fins ara l'han col·locat com a líder
El matí de Catalunya Ràdio

Arriba la quarta temporada de "The Handmaid's Tale"

June i la promesa de revolució en un món terrorífic, una de les estrenes més esperades de la setmana

Actualitzat

1. "The Handmaid's Tale" (Bruce Miller​, 2017)

The Handmaid's Tale ens ha promès la revolució, entesa com una revolta de les criades contra Gilead, moltes vegades. En part, perquè necessita fer-ho.

Semàfor: Groc
De què va: És una promesa que ha anat perdent força perquè mai s'acaba de dur a terme. De fet, és una sèrie que s'ha caracteritzat per fer marxa enrere cada cop que es precipita cap a algun punt en què pugui canviar l'"statu quo" de la sèrie. Però a l'inici de la quarta temporada ho torna a prometre, amb la June decidida a fer caure Gilead. Els actes heròics que ha dut a terme fins ara l'han col·locat com a líder. La resta de les dones la miren per saber què han de fer.

Arriba la quarta temporada de 'The Handmaid's Tale'
A l'inici de la quarta temporada June torna a estar decidida a fer caure Gilead ('The Handmaid's Tale')
 

El més interessant: Un dels aspectes més interessants dels nous episodis és el pes que té aquest lideratge. Quina mena de líder serà? Es divideix entre que es faci justícia o que hi hagi venjança. En el primer episodi, aquest dilema s'exposa a través d'un cas concret.
Atenció a: Les trames del Canadà són molt menys interessants i punyents, en comparació; es veuen desconnectades de la trama principal i sembla que les facin servir per treballar el context de l'spin-off que ja estan preparant, basat en "Els testaments".
A quina plataforma: HBO

2. "The mosquito coast" (Neil Cross​, 2021)
Semàfor: 
Groc
De què va: el fugitiu és el pare. És un home idealista, que està en contra de la societat de consum i el capitalisme i que porta un estil de vida alternatiu amb la seva família. La sèrie comença quan descobrim que el govern nord-americà el persegueix. El troben i ell activa un pla per escapar-se a Mèxic arrossegant la seva família. És un personatge estil Walter White que diu que ho fa tot per la seva família, però en realitat els fa viure desarrelats i els posa en perill constantment.

Arriba la quarta temporada de 'The Handmaid's Tale'
El pare de família té un ego tòxic i alhora és un idealista que creu en el que diu ('The mosquito coast')

El més interessant: L'actor Justin Theroux clava el paper i és molt convincent interpretant aquest personatge de dues cares: un home amb un ego tòxic i un home que és realment idealista i que creu en el que diu.
Atenció a: funciona sobretot en els conflictes dins la família i el dilemes de la dona i els fills sobre si l'han de seguir o l'han d'abandonar. En canvi, és més genèrica quan les amenaces són externes. Aquí la sèrie acaba esdevenint repetitiva i poc versemblant.Tampoc acaba de dosificar bé el misteri del passat del protagonista. En realitat, el principal motiu per mirar la sèrie és el paper de Justin Theroux. Només pels moments en què recoda l'enyorada "The leftovers" ja paga la pena.
A quina plataforma: Apple TV+

3. "Patrick Melrose" (Edward Berger 2018)

"Aquesta història, que fa entrar el personatge en una espiral de destrucció, permet a Benedict Cumberbatch tots els excessos. Fa de tot."

Semàfor: Verd
El punt fort: Benedict Cumberbatch fa un autèntic recital, una exhibició de talent, interpretant un aristòcrata que lluita al mateix temps contra l'addicció a les drogues i contra el record traumàtic d'un fet del passat relacionat amb un pare monstruós.
De què va: Totes dues coses estan unides, perquè és la mort del pare el que fa que decideixi deixar les drogues. Al mateix temps les drogues servien per escapar del dolor del trauma. El seu cos és un mirall de tots els estadis pels que passa el personatge, que van de l'eufòria a la fragilitat.

Arriba la quarta temporada de 'The Handmaid's Tale'
L'actor Benedict Cumberbatch fa un autèntic recital, una exhibició de talent ('Patrick Melrose' )

El més interessant: la sèrie està construïda amb diàlegs del personatge amb si mateix, de manera que Benedict Cumberbatch fa tot sol un espectacle espatarrant, parlant amb si mateix i conduint tot sol la història. El guió està basat en els llibres autobiogràfics d'Edward St. Aubyn, de qui l'actor n'és fan incondicional.
A quina plataforma: Movistar.

4. "A la caça de l'assassí" (Mikael Marcimain, 2020)

"S'aparta de l'estil habitual de les sèries criminals nòrdiques, on l'amosfera té un pes molt gran. Aposta encertadament per un to més proper al documental, que és més cru i auster."

Semàfor: Verd
De què va: Sobre el cas real de l'assassinat d'una nena de 10 anys. És un cas molt famós a Suècia per la violència i sadisme del crim. Va ser objecte d'una investigació molt llarga i la sèrie en fa una reconstrucció, basant-se en un llibre sobre els fets. La investigació també és molt més complexa. Passem molt de temps amb els protagonistes fent voltes a les pistes i als possibles sospitosos. Hi ha molts camins que no duen enlloc. La sensació és que és molt fidel a la investigació policial.

Arriba la quarta temporada de 'The Handmaid's Tale'
La sèrie es basa en un llibre sobre la llarga investigació del cas d'una nena assassinada a Suècia ('A la caça de l'assassí' )

Atenció a: us la recomanaria si sou seguidors de "Crims" o bé us va agradar "The investigation", una altra sèrie danesa de fa ben poc amb la qual té en comú l'interès a retratar la vida personal dels investigadors i el desgast que els provoca la feina.
A quina plataforma: Filmin

5. "Zero" (Menotti, 2021)

"Una sèrie italiana sobre un noi negre que viu en un barri pobre de Milà. Ell diu que se sent invisible."

Semàfor: Groc
De què va: El protagonista és la mena de persona que la societat fa veure que no hi és. I aleshores, la sèrie fa que sigui invisible de veritat, donant-li aquest superpoder.

Arriba la quarta temporada de 'The Handmaid's Tale'
Aquesta producció italiana pretén mostrar les dificultats de la immigració ('Zero')

Atenció a: Aquest gir és més prometedor del que acaba sent. La sèrie defuig convertir-lo en superheroi, perquè no és el que vol. El que li interessa és mostrar les dificultats de la immigració. Però així com a "Lupin" hi ha un bon equilibri entre la història principal i el tema de fons del racisme, aquí està desanivellat. Hi ha molta denúncia, però no una història consistent. L'únic ganxo és una relació entre el protagonista i una noia de la zona alta. La coneix perquè és repartidor, va a portar-li una pizza i connecten.
El més interessant: si aquesta trama us atrapa, fàcilment la mirareu fins al final. És lleugera i els episodis són de 25 minuts.
A quina plataforma: Netflix

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut