Hospitals, bars, restaurants... Els QR s'han estès a tots els àmbits però cal escanejar només aquells de confiança!
Hospitals, bars, restaurants... Els QR s'han estès a tots els àmbits però cal escanejar només aquells de confiança (Europa Press)
ANÀLISI

Aquest virus va en contra de la nostra naturalesa

Enllaç a altres textos de l'autor

Elisenda Carod

Copresentadora de "La tarda de Catalunya Ràdio"

@elisendacarod
Actualitzat

La mesura pretén frenar l'augment de contagis i incentivar la vacunació. Dic "incentivar" perquè no és nou l'argument que "el certificat xoca amb la llibertat de NO vacunar-se". Només m'agradaria recordar que una PCR negativa també facilita aquest passaport. No cal vacunació. És una llauna, segur. També ho és el virus.

Jo no em veig capacitada per criticar o no la mesura. Com a ciutadana em sembla que ben planificada, i amb una web prou potent per donar resposta és un intent de protegir-nos col·lectivament. I això per a mi és sagrat. Ara bé, m'agradaria també pensar en el gremi de la restauració que, un cop més, s'ha hagut de resignar. Admiro aquesta resiliència que han demostrat durant tota la pandèmia. El passaport és un mal menor per poder menjar els torrons sense números vermells… Suposo.
 

Jo només tinc clara una cosa: que som éssers socials, que aquest maleït virus, i les mesures que hem de prendre van en contra de la nostra naturalesa. Hem d'aturar la pandèmia, hem de planificar, però és un virus implanificable… Entre això, els acords no vinculants que s'han "tancat" a la COP26, les dades de l'augment de la violència masclista contra les dones… Ningú més té ganes d'hivernar 300 anys i despertar-se ja amb el segon big bang?

Anar al contingut