Anar i tornar de Madrid amb AVE per sortir de festa, una nova moda arran de la covid?
El matí de Catalunya Ràdio

Anar i tornar de Madrid amb AVE per sortir de festa, una nova moda arran de la covid

Molts joves han triat aquesta opció per sortir de festa, ja que a Catalunya, des d'abans de Nadal, les discoteques i els locals d'oci nocturn estan tancats

Actualitzat

És un fenomen que, sobretot, s'ha produït les últimes setmanes, ja que a Catalunya tant discoteques com locals d'oci nocturn estan tancats. Universitaris o joves que volen celebrar l'aniversari d'algun amic seu han optat per comprar un bitllet per anar i tornar de Barcelona a Madrid la mateixa nit. La seqüència que es repeteix en molts casos és la següent: agafen l'últim tren d'alta velocitat que surt de l'estació de Sants, a Barcelona, cap a Madrid, i l'endemà al matí tornen amb el primer tren.

A això hi ha contribuït l'oferta de trens de baix cost com els Ouigo o els Avlo. És el que ens ha destacat una de les joves que ho han fet, l'Ona:

"No serà l'última vegada que ho fem, ja que ara tenim l'opció d'anar-hi a un preu més baix. En el nostre cas els bitllets d'anada i tornada ens van costar 40 €."

Els que han optat per anar de festa a Madrid destaquen que la festa és "com sempre" i, com l'Anna, remarquen la necessitat de socialitzar-se amb gent de la mateixa edat, cosa que se'ls ha limitat molt des de l'esclat de la pandèmia, el març del 2020:

"Jo feia 3 anys que no sortia de festa a cap discoteca. A Madrid em va sorprendre molt la sensació. Tot plegat era molt nostàlgic. Els joves trobem a faltar el nostre espai, sortir de festa i, al final, connectar amb la gent de la nostra edat."

A part dels que han anat a Madrid únicament de festa també hi ha casos de joves que tenen previst viatjar-hi i que, aprofitant que aquí l'oci nocturn està tancat, sortiran de festa. És el cas del Gerard:

"Anem a Madrid perquè volem visitar la ciutat i també sortirem de festa un dia. Creiem que ho farem el divendres perquè és quan estan obertes les principals discoteques."

Consultada per "El matí de Catalunya Ràdio", Renfe assegura, però, que no ha notat cap variació destacable en el nombre de viatgers als trens d'alta velocitat que surten de Barcelona cap a Madrid els divendres i els dissabtes al vespre.

Al programa hem constatat, però, que molts joves catalans aprofiten la política de poques restriccions i oci obert de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, per fer el que a Catalunya no es pot fer des del dia 21 de desembre.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut