L'estació d'esquí de Candanchú
El COE tanca la porta a uns Jocs el 2030 i l'obre a una candidatura de Catalunya el 2034
ANÀLISI

A Lambán no li convenien uns Jocs d'hivern organitzats amb Catalunya

Actualitzat

El Comitè Olímpic Espanyol, el COE, ha renunciat aquest dilluns a presentar una candidatura espanyola als Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Adeu, Jocs Olímpics 2030. A Javier Lambán no li convenien uns jocs organitzats amb Catalunya de cara a les eleccions de l'any vinent i el COE li ha recollit el guant refusant una candidatura només catalana. La divergència no ha tingut a veure amb el repartiment de proves: ha estat, bàsicament, política. De la mateixa manera que el projecte dels jocs en si va ser, segons Lambán, una operació d'Estat per amansir l'independentisme.

Ell mateix ho va explicar a la Cope. "Amb aquesta candidatura es pretenia que l'independentisme català tornés a la pleta constitucional implicant-lo en un projecte d'Estat", va dir. Aquests grans esdeveniments no es queden mai al marge dels interessos del moment, tampoc del PSOE. I malgrat les contradiccions, ERC i JxCat van decidir implicar-s'hi al màxim.

Fins i tot quan la candidatura anava pel pedregar, i malgrat l'oposició social constant, amb el compromís que tot quedaria a expenses de la consulta a l'Alt Pirineu i l'Aran.Sense els jocs, es despulla la política. Ara el govern d'Aragonès té l'oportunitat de demostrar quin és el seu projecte real per al Pirineu.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
Anar al contingut