El matí de Catalunya Ràdio

10 anys sense l'humor de Rubianes

Els millors moments del polifacètic Pepe Rubianes a Catalunya Ràdio i l'homenatge dels amics i familiars, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort
Carles Pauné
L'actor Pepe Rubianes

L'actor Pepe Rubianes

La ironia, el sentit de l'humor i les frases configuren la personalitat de Rubianes. Trets que el defineixen i que són ben presents en aquestes quatre entrevistes que recuperem del seu pas per Catalunya Ràdio. Pepe Rubianes entrevistat per Joan Barril, per Xavier Graset, per Antoni Bassas i per Àlex Gorina. Un recull sonor que inclou expressions 100x100 Rubianes

"Si em morís i posessin el meu nom a un teatre, m'agradaria asseure'm-hi davant per dir-li a la gent que el del nom soc jo"

Un Rubianes de pel·lícula

És l'entrevista més antiga amb l'humorista que conservem a catradio.cat. Rubianes va passar, el 1987, per la primera edició del veterà programa d'Àlex Gorina "La finestra indiscreta". Reflexiona sobre "Lenny", la pel·lícula que explica la vida nocturna d'un humorista nord-americà, amb qui Rubianes s'identifica: "Jo també treballo sol", afirma. També fa una referència a la repressió de la llibertat d'expressió: "És curiós, aquelles coses que li passen al personatge a l'Amèrica dels anys 60, continuen passant avui a Catalunya"

"Hi ha mitjans de comunicació que no et permeten expressar-te com vols, et censuren i et treuen 'números' que consideren que poden ofendre unes morals completament falses"

Un Rubianes viatger

L'humorista va coincidir també amb Joan Barril a "El Cafè de la República", el març del 2008. En aquest cas, conversen sobre la seva nova obra "La sonrisa etíope", la primera que feia després d'onze anys amb l'espectacle "Rubianes solamente". Per primer cop estava acompanyat a l'escenari per cinc ballarines etíops que havien viscut "peripècies interminables" per poder obtenir els visats. Durant l'entrevista, Rubianes explica com va ser el seu any sabàtic al continent africà i mostra aquest vessant de la seva vida personal

"Una cosa és el Rubianes de l'escenari, i l'altra és el de veritat: jo, a la meva vida privada, no vaig 'cagant-me en tot'"

A la mateixa entrevista, Rubianes especula sobre la seva mort i comenta què passaria si el Club Capitol de Barcelona agafés el seu nom pòstumament

"M'agradaria asseure'm-hi davant per dir-li a la gent que el del nom soc jo"

Un Rubianes d'APM

El 2008, a l'època d'Antoni Bassas al capdavant de "El matí de Catalunya Ràdio", l'equip de l'"APM?" integrat per Manuel Fuentes, Òscar Dalmau i Òscar Callau, entrevisten el polifacètic actor. Rubianes mostra el seu costat més personal en aquesta "Entrevisa imprevisible".

"Soc molt egoista i això ha estat una perdició a la meva vida perquè vaig a la meva, no escolto els altres"

Un Rubianes de premi

El febrer del 2006 se li atorga el Premi Internacional d'Humor Gat Perich, guardó que reconeix la important tasca social dels professionals de l'humor. Rubianes passa per l'espai radiofònic de tarda del periodista Xavier Graset, el "De Quatre a Set", per valorar la distinció.

L'homenatge des del Club Capitol, amb amics i familiars

L'1 de març del 2010, "El matí de Catalunya Ràdio" presentat per Manel Fuentes, fa un programa especial d'homenatge des del Club Capitol amb la família i amics de Pepe Rubianes, com Joan Manuel Serrat, Andreu Buenafuente, Toni Soler, Carles Flavià, el pare Manel, Joan Gràcia, o Joan Lluís Bozzo. Va ser el dia en què la sala 1 del Club Capitol, on ell va actuar tants anys, va passar a dir-se "Sala Pepe Rubianes".