El matí de Catalunya Ràdio
Els matins informatius d'estiu són d'Òscar Fernández
 
De dilluns a divendres, de 7 a 13 h, "El matí de Catalunya Ràdio" continuarà ferm en el seu compromís amb el rigor i la pluralitat informativa que es manté durant tota la temporada. Tindrem espai per a les entrevistes de caràcter polític, haurem acabat de sortir d'unes eleccions generals, potser estem pendents de la formació d'un nou govern a Espanya i s'espera un setembre mogut a Catalunya. I a més de tot això, també donarem cabuda a personalitats vinculades al món de la ciència, de la cultura o de l'activisme social. Durant l'agost, a més, també estarem pendents dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i de l'inici de la temporada de futbol, amb els primers partits de Barça i Espanyol.
 
A banda de l'anàlisi de l'actualitat més estricta, "El matí de Catalunya Ràdio" inclourà seccions que abasten temàtiques molt variades. El periodista Xavier Moret repeteix amb "Equipatge de mà", un espai de viatges que va tenir molt bona acollida entre els oients. També tornarem a tenir l'etòleg Jaume Fatjó, que a "Animals de companyia" resolia tots els dubtes relacionats amb les mascotes.
 
En l'apartat de novetats, tindrem la col·laboració del fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer. Amb ell descobrirem la importància de l'alimentació per tenir una bona salut i tractarem aspectes com la moda de menjar sense gluten o la relació entre el que mengem i el càncer.
 
L'escriptora i traductora Bel Olid, que l'any passat ens feia les recomanacions literàries, abordarà a "Feminisme de butxaca" els tòpics que envolten el feminisme i parlarà de les discriminacions reals que pateixen les dones. La col·laboradora del "Generació digital" Gina Tost aproparà la tecnologia a tots els públics. I la periodista Anna Palou, de la Plataforma Stop Mare Mortum, ens aproparà a la realitat de persones que han hagut de marxar de casa seva i s'han establert a Catalunya. Sabrem amb quin obstacles es troben per poder tirar endavant.
 
Altres noms que ens acompanyaran aquest estiu són els del cuiner Marc Gascons, xef del restaurant Els Tinars, de Llagostera. Gascons ha aportat creativitat a la cuina tradicional catalana i això l'ha convertit en un referent. L'any 2008 va aconseguir la primera estrella Michelin. Tres anys més tard va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, i l'Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a Millor Cuiner Jove.
 
També tindrem un espai dedicat als usos i abusos del català amb el responsable lingüístic de l'"Ara", Albert Pla Nualart. I un altre dedicat a l'educació. La periodista Trinitat Gilbert aportarà totes les eines per educar els nostres fills, amb entrevistes a pedagogs, filòsofs i psicòlegs.

Televisió, sèries, música en diferents formats i altres curiositats completaran sis hores de directe diàries en aquest "·l matí de Catalunya Ràdio" estiuenc, que s'allargarà fins al 26 d'agost.
Anar al contingut