"El matí de Catalunya Ràdio", el rànquing d'una temporada històrica

Una entrevista en exclusiva a Carles Puigdemont, els pronòstics de Sala i Martín sobre l'impacte econòmic del 155 o una conversa amb Inés Arrimadas són els continguts més escoltats de la temporada
Primer pla d'Inés Arrimadas (Cs) en roda de premsa al Parlament. Divendres 6 de juliol de 2018. (Horitzontal)

Primer pla d'Inés Arrimadas (Cs) en roda de premsa al Parlament. Divendres 6 de juliol de 2018. (Horitzontal)

La temporada que ara s'acaba ha estat molt intensa. Com que l'estiu és un bon moment per fer balanç, hem recopilat els continguts que més interès han despertat entre els oients d'"El matí de Catalunya Ràdio". La política domina clarament la tria, incloent-hi també una picada d'ullet a la ja famosa frase de Trapero "bueno, pues molt bé, pues adiós".

1. Entrevista exclusiva a Carles Puigdemont des de Bèlgica

Mònica Terribas i el seu equip es van desplaçar, el novembre passat, fins a Bèlgica per entrevistar el llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont i els consellers cessats segons el govern espanyol. Era la primera entrevista que concedien a un mitjà català des que eren a Bèlgica.

2. Xavier Sala i Martín i l'efecte del 155 sobre l'economia catalana

L'economista i professor de la Universitat Columbia Xavier Sala i Martín advertia de les conseqüències de l'aplicació del 155. El principal risc, segons Sala i Martin, era la proliferació de revoltes socials i vagues indefinides, un fet que podria col·lapsar l'economia catalana i l'espanyola.

3. La guerra psicològica de l'Estat per evitar la independència de Catalunya

Amadeo Martínez Inglés, oficial de l'exèrcit espanyol durant més de quaranta anys, va revelar que l'Estat va amenaçar que hi hauria violència i morts als carrers si els catalans impulsaven una Declaració Unilateral d'Independència. Aquest coronel va assegurar que les amenaces a les quals es van referir Marta Rovira i Carles Puigdemont formaven part d'un operatiu secret de guerra psicològica per atemorir els dirigents sobiranistes i el poble català.

4. Entrevista a Inés Arrimadas: "Si soc presidenta, manaré jo"

Poc dies abans de les eleccions del 21 de desembre, Mònica Terribas va entrevistar Inés Arrimadas. Les enquestes apuntaven a un destacat creixement de Ciutadans, que després es va acabar de confirmar. La cap de llista de la formació, però, no se n'acabava de refiar.

5. Entrevista al Major Trapero: "Uns posen flors als cotxes dels Mossos; d'altres, merda"

Deu dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va passar per "El matí de Catalunya Ràdio". Trapero es va queixar de manera contundent de les crítiques que s'havien llançat contra els Mossos d'Esquadra des d'alguns mitjans de comunicació. El major va insistir que calia millorar el flux de comunicació entre l'Estat i la policia catalana.