Els 12 acusats del judici del procés al Suprem, en l'arrencada de la vista oral (Reuters)
Els 12 acusats del judici del procés al Suprem, en l'arrencada de la vista oral (Reuters)
ANÀLISI

El judici, vist (i no vist) des de Galícia

El judici del procés segons la mirada de Suso de Toro i Antón Losada

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Segueixo la sessió d'aquest dimarts del judici al procés des de Galícia, on preparo un reportatge. Mentre continuen les declaracions al Tribunal Suprem, converso amb dos bons coneixedors de la situació catalana, Suso de Toro i Antón Losada, i aprofito l'ocasió per demanar-los com es veu el judici des de Santiago de Compostel·la.

"No es veu", sentencia el primer. I afegeix: "Jo el segueixo a través dels mitjans de comunicació catalans." Losada -que a la taula del despatx té l'últim llibre de Raül Romeva- matisa que ara hi ha "una atenció més selectiva" que no pas al començament i que la qüestió s'ha anat dimensionant als mitjans de comunicació gallecs.

Els pregunto si aquest poc seguiment té a veure amb una sensació més de fons, amb la possibilitat que els gallecs donin per acabat el procés independentista. Tots dos ho neguen. "Tothom sap que els catalans tornaran a parlar a les eleccions", afirma Suso de Toro. "La sensació és que hem entrat en un impàs, i després de votar es reprèn la partida", conclou Losada. El judici, vist (i no vist) des de Galícia.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut